DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Wolff: Jót tett, hogy a Ferrari legyőzött minket

Bár a Mercedes idén legalább annyira dominálja az F1-et, mint tavaly, már kétszer is vereséget szenvedtek a Ferraritól. Toto Wolff szerint azonban ennek is megvolt az előnye a címvédő csapat számára.

A Mercedes óriási fölényben kezdte a 2015-ös idényt Ausztráliában: a győztes Lewis Hamilton bő fél másodpercet vert a Nico Rosberg mögött harmadikként célba érő Sebastian Vettelre. Malajziában azonban sokk érte az ezüstnyilakat, hiszen a négyszeres világbajnok német legyőzte a címvédő gárda mindkét pilótáját, megszerezve ezzel első ferraris sikerét. A Mercedes ezt követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és a Magyar Nagydíjig ismét zsinórban hét győzelmet arattak. Toto Wolff szerint ebben a sepangi vereség is alaposan közrejátszott:

Ferrari_Mercedes



„Malajzia egyértelműen olyan volt, mint egy ébresztő” – nyilatkozta a motorsport.com weboldalnak. „Melbourne után úgy éreztük, hogy irányítás alatt tartjuk a helyzetet, de aztán különböző okokból kifolyólag mégis elkaptak minket. Utólag végiggondolva az a csapás jót is tett a szervezettségünknek. Nyilvánvalóan a hasznunkra vált, hiszen új, merészebb célokat tűztünk ki mind a fejlesztések, mind a köridők, mind a minőségi elvárások terén. Tudtuk, hogy a veszély valós.”

A nyári szünetet megelőző utolsó futamon, a Hungaroringen aztán ismét kikaptak a Ferraritól, sőt hosszú idő óta legrosszabb teljesítményüket nyújtották Hamilton hatodik és Rosberg nyolcadik helyének köszönhetően. Wolff is tudja, hogy a továbbra is nagy előnyük ellenére nem dőlhetnek még hátra:

„Még nem nyertük meg a bajnokságot. Még csak a szezon felénél tartunk. Számos olyan évet láthattunk már a történelemben, amikor egyes csapatoknak később problémáik támadtak, vagy esetleg mások emeltek a tempójukon. Szóval maradjunk két lábban a földön” – mondta a Mercedest irányító szakember, aki arra a kérdésre, hogy lehetséges-e, hogy a Ferrari még erősebben térjen vissza a négyhetes vakációt követően, határozott igennel felelt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: