DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Wurzékat lázba hozta a GPDA-kérdőív

A Monacói Nagydíj előtt a pilóták szövetsége arra kérte az F1 rajongóit, hogy egy kérdőív formájában mondjanak ítéletet a sportág fölött - Alex Wurz szerint az eddigi visszajelzések nagy biztatóak.

A Motorsport.com honlapján elérhető kérdőív szinte minden szegmensében kíváncsi a sportág rajongóinak véleményére, a jelenlegi szabályokkal kapcsolatban, egészen addig, hogy milyen változásokra lenne szükség. Még van idő a kitöltésre, a kérdőív ugyanis vasárnap este, a Kanadai Nagydíj után zárul, Alexander Wurz, a GPDA elnöke pedig nagyon örült neki, hogy már ennyien akarnak tenni a sportágért, ha csak néhány kattintással is. „Nagyszerű, milyen sokan kitöltötték” – mondta az osztrák. „Tényleg globális a kérőívünk, hiszen eddig 191 országból érkeztek kitöltések, amiért szeretnénk köszönetet mondani a rajongóknak.”

Wurz szerint pilótatársai nagyon mohók a tekintetben, hogy mindenki elsőként akar értesülni az eredményekről. „Már nagyon kíváncsiak vagyunk. A kérdőív elemei tudományos alapossággal lettek összeállítva, hogy mélyebben megértsük a rajongóinkat, mindenkit külön-külön. Úgy vélem, ez a kutatás legnagyobb értéke.”



A 69 F1-es versenyen induló osztrák azt is elmondta, hogy nem fogják arra használni az eredményeket, hogy a valóstól elrugaszkodó követeléseket állítsanak a szabályalkotók elé. „A lezárás után néhány hétbe beletelik majd, amíg kiértékeljük a válaszokat. A GPDA tagjai fogják elvégezni az elemzést, és mindent bizalmasan fogunk kezelni, és ennek megfelelően fogunk majd további lépéseket is megtenni.”

„Nem fogunk kiabálni és követelőzni, nem ez a GPDA stílusa. Szeretnénk óvatosan kezelni az ajánlatok pénzügyi hátterét, hiszen tudjuk, milyen komplex sportról van szó, ahol egy kis változásnak is nagyon nagy hatása van.” Wurz biztos abban is, hogy lesz néhány utópikus elképzelés, melyeket financiálisan, vagy a szabályokból fakadóan lehetetlen lenne kivitelezni. Az osztrák szerint a Forma-1 irányítóinak be kell látni, milyen érvek mozgatják azokat, akik követik a sportágat.

„Ha a fiatalabb generáció úgy vélekedik, hogy több platformon szeretnék követni a F1-et, akkor a sportágnak tudnia kell, hol kell fejlődnie. Ezért is vagyok „ultrakíváncsi” az eredményekre. Reméljük, hogy a sportág résztvevői – a versenyzőket is beleértve – meg fogják érteni azt az üzenetet, melyet a kitöltők küldenek nekünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: