DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Endurokrossz: Törött lábbal nyert Szőke Márk

Eredetileg nem ez lett volna a cikk címe. Mi sem így terveztük. Abban biztosak voltunk, hogy Márk megnyeri az idei második endurokrosszversenyét is, de hogy egy ilyen borzasztó baleset is közbeszól, és még ez sem tántorította el attól, hogy beguruljon az első helyre, az valami elképesztő dolog.

Két hete Tamásiban indult Márk egy jó rajttal, de egy kis hiba folytán egy időre vetélytársra akadt, akivel egy darabig ment a macska-egér harc. Végül az élre állva komoly előnnyel nyerte meg a versenyt, így nyugodtan készülhetett a szombati Béri versenyre.

szoke mark torott labbal-2021



Kis köbcentivel is lehet nagyot menni.

Így terveztük. Ez lett volna a lényeg. Ez lett volna a cím.

De a balesetek nem mindig elkerülhetők, talán néha így van megírva, hiába mész jobbra, hiába mész balra, akkor is rád esik a zongora.

A béri versenyen nem akadt ellenfélre, a két óra alatt  – ahogy ismerem –  csak önmagával harcolt. Az utolsó kör elején hatalmas sebességgel csapódott neki egy fának, mert nem tudta rendesen befordítani motorját, s bár azonnal szanaszét tört a sípcsontja és csak a csizma tartotta lábfejét, ő visszakapaszkodott a motorra, hogy kijöhessen az erdőből, s mielőtt a mentőkhöz gurul, azért megnyerje a versenyt.

szoke mark torott lab-2021

Hogy még egy kicsit nehezebb legyen a dolga, a motoron széttört a váltókar, s kézzel nyúlt le, hogy felpakolja harmadikba.

A mentő azonnal bevitte a Salgótarjáni Kórházba, ahol megvizsgálták, megröntgenezték, majd átszállították a Budapesti Péterfy Kórházba, ahol bevasalták a lábát. A nagyszárkapocs csont, ahogy a fényképen is látszik, teljesen eltört, késő este gerincbe adott érzéstelenítővel műtötték, jelen pillanatban lábadozik, mire pedig ezt olvassa a közönség, már otthonában fog pihenni hat hétig, hogy aztán újra elkezdhesse terhelni magát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: