Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 18. kedd

Virgin

Földet ért Verstappen új magángépe

Míg Lewis Hamilton eladta privát repülőjét a környezettudatosság jegyében, Max Verstappen vásárolt egyet. A Dassault magángépet most kapta meg a holland – miután átfestették az általa kért színekre.

részletek

Bird a Jaguarhoz igazol, Japán sztárja érkezik a helyére

A Formula-E egyik legfőbb karaktere vált csapatot jövőre, Sam Bird ugyanis hat év együttműködés után elhagyja a Virgint. Helyére egy új-zélandi fiatalt jelenthetnek be, aki Japánban csinált magának karriert.

részletek

Megáll az ész: Golyófutamot indít egy igazi versenycsapat

„Az emberek azt gondolhatják, hogy begolyóztunk, pedig nem – csak versenyzünk velük!” Így kommentálta a Formula-E Virgin csapatának első embere azt a szürreális hírt, hogy a hétvégén elindítják a Golymula-E sorozatot.

részletek

Bird nyert, dobogón a Porsche és a Mercedes az FE-szezonnyitón

Régi ügyfélcsapat a két újonc óriás előtt – előzetesen elképzelhetetlen végeredménnyel zárult a Diriyah ePrix pénteki futama, amelyen a hatalmasakat előző Sam Bird ért elsőként célba, ám a debütáló Porsche és Mercedes is dobogóra került.

részletek

Nagy pilótamozgások jönnek a Formula-E piacán

Köszönhetően télen kezdődő szezonjának, a Formula-E pár hónapnyi lépéselőnyben van más nagy versenysorozatokhoz képest a pilótapiaci mozgolódásokat illetően is. Egyelőre még nagy a káosz, de most megpróbáljuk kifürkészni.

részletek

Ezért került ki Jose Maria Lopez a Formula-E-ből

Egy évvel ezelőtt még a legfelkapottabb nem F1-es versenyzőnek számított a háromszoros WTCC-bajnok. Lopez sosem érezte magát jól a Virginnél, úgy véli, a csapat teljesítményétől függetlenül eldöntötte, le fogja cserélni.

részletek

Végül elbukott mindhárom 2010-es újonc csapat

Amikor 2008 végén a Honda, majd egy évre rá másik két gyári csapat, a Toyota és a BMW is bedobta a törölközőt és a pénzügyi válság miatt kilépett a Formula 1-ből, fontos volt, hogy a keletkező űrt megpróbálják új csapatokkal feltölteni.

részletek

Nekrológ: A 2010-es generáció

A Manor összeomlásával véget ért az F1-es csapatok „2010-es generációjának” története, melyet most röviden áttekintünk a kiválasztási folyamattól a szűk esztendőkön át egészen a megszűnésükig.

részletek

Így születtek meg a mostani F1-es csapatok

A jelenlegi 11 istállóból csak négy szerepel története kezdete óta ugyanazon a néven, a többiek legalább egyszer identitást váltottak – az elmúlt hét évben a Tyrrell és a Stewart osztozott a bajnoki címeken.

részletek

Formula-E: Vergne távozásáról beszélnek

Már utódjának neve is felmerült a Citroen támogatását élvező Virgin csapatnál: a kétszeres WTCC-bajnokot, Jose Maria Lopezt emlegetik. A csapatfőnök szerint a pletykák alaptalanok.

részletek

Hogy kell bemutatkozni az F1-ben?

Az újonc Haas istálló első tesztnapján csupán 31 kört tudott megtenni, elsősorban egy komoly mechanikai probléma miatt – vajon történeti kontextusba helyezve mennyire volt sikeres a debütálás?

részletek

Retro – Megjöttek a kispajtások

A 2010-es előszezon abból a szempontból kétségkívül különleges volt, hogy hosszú idő után először egyszerre három új istálló bukkant fel az F1-ben – az érkezés a legkevésbé sem volt zökkenőmentes.

részletek
Olvastad már?