DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Formula-E: Vergne távozásáról beszélnek

Már utódjának neve is felmerült a Citroen támogatását élvező Virgin csapatnál: a kétszeres WTCC-bajnokot, Jose Maria Lopezt emlegetik. A csapatfőnök szerint a pletykák alaptalanok.

Jean-Eric Vergne, aki 2014 végén Formula-1-es ülését elveszítve három hét múlva már a Formula-E-ben indult, a 2015-16-os évad kezdetén csatlakozott az Andretti istállótól a DS Virgin alakulathoz. Teljesítménye azonban eddig elmaradt csapattársáéhoz, Sam Birdéhez képest, aki a hétvégi párizsi futamot követően meg is orrolt az őt feltartó Vergne-re: hét verseny alatt mindössze 24 pontot gyűjtött, míg Bird 82-t. A francia médiában már arról írtak, hogy a szezon végén, azaz nyáron Vergne ismét csapatot vált.

„Nem hoztunk döntést a versenyzőkkel kapcsolatban, így minden, amit olvasnak, teljesen megalapozatlan” – cáfolta a pletykákat a DS Virgin csapatfőnöke, Alex Tai a motorsport.com-nak. „Azért választottuk Jean-Ericet, mert ő az elérhető leggyorsabb versenyzők egyike, én pedig továbbra is hiszek benne, hogy ez még mindig igaz. A mindkét versenyzővel való folytatást mérlegelni fogjuk az év hátralevő részében, eddig azonban nem született döntés. Mindenesetre dönteni fogunk még a jelenlegi szezon vége előtt.”



A Virgin volt az első, amely a jelenlegi szezonra épített autóját pályára vitte, és élen járnak idén is, következő versenygépüket ugyanis két hét múlva tesztelni fogják – azonban sem Vergne, sem Bird nem ül a volán mögé. „Az a nagyszerű a DS Virginnél, hogy tesztpilótáink vannak más szériákból, akik jó munkát tudnak végezni, így egyik versenyzőnknek sem kell szerepet vállalni.”

Mivel a Virgin a Citroen gyári támogatását élvezi, Vergne helyetteseként érthető módon felmerült a WTCC-bajnok Jose Maria Lopez neve, aki elismerte érdeklődését más szériák iránt. „Nem, egyáltalán nem. Bárki szóba jöhet, és azt kell mondanom, olyan pilótákat részesítünk előnyben, akik tapasztalattal rendelkeznek a szériában. Fantasztikus versenyzők érkeztek a sorozatba, és időbe telik, amíg mindenbe beletanulnak, megismerik a pályákat, autókat és a versenyhez szükséges mentalitást. Azt hiszem, a szérián belül kell keresgélnünk, ha a jövőben szükség lenne erre” – mondta a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: