Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 10. szombat

ToyotaGazooRacing

Életre kel a legkülönlegesebb Toyota

Ha egy autó egyetlen példányban létezik, kis túlzással az is szenzációszámba megy, ha lemossák. Ez esetben azonban jóval többről van szó: a Toyota Gazoo Racing hozzáfogott, hogy két évtizedes tárolás után teljes körűen felújítsa a világ egyetlen felrendszámozott Toyota GT-One versenyautóját.

részletek

WEC: Texasban indul a Toyota 2020-as évada

A TOYOTA GAZOO Racing csapata készen áll megvédeni FIA Hosszútávú Világbajnoki címét most hétvégén, amikor a hatórás Lone Star Le Mans futammal újraindul a 2019-2020. évi idény Austinban. A február 2-án törölt Sao Paulo-i helyett a futam 2017 óta idén tér vissza újra Texasba – így a TOYOTA GAZOO Racing első alkalommal győzhet majd Austinban. A hétvégi futam az ötödik a 2019-2020-as évad nyolc versenyéből. A TOYOTA GAZOO Racing az idény második felét 41 pontos előnnyel kezdi a Rebellion Racing előtt a csapatok világbajnoki mezőnyében.

részletek

A Toyota Gazoo Racing három nap után a Dakar legsikeresebb csapata

Noha a 2020-as Dakar rali első három napját nehézségek tarkították a Toyota Gazoo Racing South Africa csapatai számára, a terepverseny harmadánál minden okuk megvan a versenyzőknek az optimizmusra.

részletek

Bahreinben zárja az évet a Toyota GAZOO Racing

A TOYOTA GAZOO Racing csapata visszatér Bahreinbe, a 2019-2020 évi FIA Hosszútávú Világbajnokság negyedik fordulójára, amivel majd lezárja ezt a kifejezetten sikeres évet. A csapat a 8 órás Bahrain futamon címvédőként áll rajthoz a pole pozícióban, hogy két futamgyőzelmet követően megvédje a világbajnoki címet mind a pilóták, mind a csapatok mezőnyében, miközben még öt futam van hátra az idényből.

részletek

Hivatalos: Alonso rajthoz áll a 2020-as Dakaron

Eddig csak valószínű volt, most már eldöntött: az eddigi sikereit pályaversenyzésben elérő spanyol a tereprali csúcsát jelentő megmérettetésen áll rajthoz Szaúd-Arábiában, a Toyota gyári csapatában.

részletek

Virtuális valósággal a végső győzelemért

A Toyota Gazoo Racing németországi főhadiszállásán saját fejlesztésű versenyszimulátor segíti a csapat felkészülését a hosszú távú világbajnokságra. Az ultramodern gépezet alkotója és kezelője egy fiatal holland mérnök, Marvin Struijk.

részletek

Három kontinensen, versenyekkel készül a 2020-as Dakarra Alonso

Namíbiában kezdődik az új kihívásba vágó Fernando Alonso átfogó felkészülési programja. Afrikában, Európában és a Közel-Keleten tesztekkel és versenyekkel tanul bele az ismeretlen műfajba a januári megmérettetés előtt.

részletek

WRC: Fiatal tehetséget állít csatasorba a Toyota

A TOYOTA GAZOO Racing felgyorsítja a globális raliversenyzés kemény világában szerencsét próbáló, fiatal tehetségeket támogató TOYOTA GAZOO Racing Rally Challenge Program 2019. évi tevékenységeit. Ennek keretében a rali-vb-n az R5 kategóriában a finn ralibajnokságban pedig Yaris WRC-vel többször bizonyító Takamoto Katsuta a Yaris WRC volánja mögött is lehetőséget kap a WRC hátralévő futamain.

részletek

A szezon vége előtt hosszútávú világbajnok a Toyota

Óriási bravúr: A TOYOTA GAZOO Racing a 2018-as Rally Világbajnokság, majd a 2019-es Dakar megnyerése után a 2018-2019-es idény utolsó előtti fordulójában, egy drámai futamon - amit erősen befolyásolt az időjárás - megszerezte a FIA Hosszútávú Világbajnoki (WEC) címét a csapatok mezőnyében, a Total Spa-Francorchamps 6 órás versenyen. A bajnoki címet még fényesebbé teszi, hogy a Toyota versenyistállója, a márka történetében először az idény során Le Mans-ban is diadalt tudott szerezni. A világ legzöldebb autógyártójának 1000 lóerős hibrid erőgépei tehát idén nem találtak kihívóra…már csak egy kérdés maradt: a világbajnoki címet ugyan már bezsebelte a csapat, de vajon meg tudják e ismételi a bravúrt, és egy évadon belül másodszor is megnyerni a Le Mans-t?

részletek

Korzika kanyargós útjain a WRC mezőnye

Keskeny, kanyargós útvonalának köszönhetően a Korzika Rali, azaz Tour de Corse beceneve: „A 10.000 kanyar ralija”. A TOYOTA GAZOO Racing World Rally csapata első helyen áll mind a pilóták, mind a navigátorok és az autógyártók mezőnyében a WRC idei idényének első, teljesen aszfalton megrendezendő fordulója – a Korzika szigetén sorra kerülő klasszikus Tour de Corse – előtt. A bajnokságban első Ott Tanak célja ezen a versenyen (ahol egyébként tavaly második lett ), hogy ismét dobogós helyezést érjen el. Csapattársai, Jari-Matti Latvala és Kris Meeke szintén arra törekszenek, hogy korábbi korzikai szerepléseikhez hasonló sikert érjenek el.

részletek

Továbbra is az élen a WRC-ben a Toyota

A TOYOTA GAZOO Racing pilótája, Ott Tanak egy impozáns utolsó nap végén, nagyszerű hajrával a második helyen futott be Yaris WRC-jével a Mexikó Ralin, megőrizve első helyét a pilóták közt a FIA Rally Világbajnokságon. Mindhárom Toyota Yaris WRC az első nyolcban teljesítette a kimerítő versenyt, ezzel a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team nem csupán megőrizte első helyét, de tovább is növelte előnyét a konstruktőrök versenyében.

részletek

Magyar versenyző a Toyota Gazoo Racing Trophy második évadában

Az idén második alkalommal megrendezésre kerülő TOYOTA GAZOO Racing Tropy résztvevői Európa-szerte rajthoz állhatnak a rali- és pályaversenyeken: a80 000 euró összdíjazású versenyeken mindhárom TMG GT86 modell indulhat. A rögtön indulásának évében rendkívül népszerűvé váló bajnokságban az ide évadban egy magyar csapat is megméretteti magát, ennek részleteiről a csapat és a Toyota egy önálló sajtótájékoztató keretében ígért tájékoztatást.

részletek