DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali

Hivatalos: Alonso rajthoz áll a 2020-as Dakaron

Eddig csak valószínű volt, most már eldöntött: az eddigi sikereit pályaversenyzésben elérő spanyol a tereprali csúcsát jelentő megmérettetésen áll rajthoz Szaúd-Arábiában, a Toyota gyári csapatában.

Bár a Toyota Gazoo Racing már augusztusban közleményt adott ki arról, hogy Fernando Alonso három kontinensen, tesztekkel és versenyekkel készül a 2020-as Dakar Ralira – Dél-Afrikában és Marokkóban állt eddig rajthoz –, indulása a Szaúd-Arábiába költöző maratoni versenyen csak a csütörtöki sajtótájékoztatón vált hivatalossá, melyet a WRC Spanyol Ralija előtt tartott a japán márka. Alonsót a Marokkó Rali top 10-es szakaszeredményei győzték meg arról, érdemes már most nekivágnia a Dakarnak.

Alonso navigátora az ötszörös Dakar-nyertes motorversenyző Marc Coma lesz, a csapat másik három Toyota Hiluxát pedig a megszokott nevek vezetik: a háromszoros győztes és címvédő Nasser Al-Attiyah, az egy sikert jegyző Giniel de Villiers és Bernhard Ten Brinke.

A január 5-én Dzsiddában induló Dakar előtt tiltott a tesztelés Szaúd-Arábiában. Az Autosport szerint Alonso felkészülése két terepralival folytatódik a Közel-Keleten: a szaúdi Ulma Ralival novemberben és egy futammal Abu Dhabiban decemberben. Pénteken és szombaton a Toyota különítménye Spanyolországban tesztel a nagy megmérettetésre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: