DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali

Három kontinensen, versenyekkel készül a 2020-as Dakarra Alonso

Namíbiában kezdődik az új kihívásba vágó Fernando Alonso átfogó felkészülési programja. Afrikában, Európában és a Közel-Keleten tesztekkel és versenyekkel tanul bele az ismeretlen műfajba a januári megmérettetés előtt.

Fernando Alonso, miután a pályaversenyzés számos szakágában kipróbálta magát, a terepralizás felé fordította figyelmét: nagy ambíciója, hogy rajthoz álljon a 2020-as Dakar Ralin, melyet Dél-Amerika helyett Szaúd-Arábiában tartanak. A spanyol a Kalahári-sivatagban kétnapos teszten próbálta ki a Toyota Dakar-gépét, a Hiluxot. A Toyota Gazoo Racing most sajtóközleményben megerősítette, hogy intenzív felkészülési program vár a háromszoros világbajnokra.



Alonso Európában, Afrikában és a Közel-Keleten is gyakorolni fog, kezdésként a kedden induló négynapos teszten Namíbiában. A 38 éves versenyző élesben is kipróbája magát, a Harrismith 400 elnevezésű versenyen szeptember 13-14-én, a dél-afrikai tereprali-bajnokság állomásán. Nem megerősített, de a motorsport.com információi szerint az októberi Marokkó Ralin és a dél-afrikai széria szezonzáróján is rajthoz áll.

„Idén márciusban sikeres kétnapos felmérést végeztünk Fernandóval a Dakar-győztes Toyota Hiluxszal Dél-Afrikában, amely értékes tanulságnak bizonyult” – mondta Glyn Hall, a Gazoo Racing Dakar-részlegének csapatfőnöke. „A tereprali újdonság Fernandónak, én pedig biztos vagyok benne, hogy a szükséges képességekkel és mentalitással is rendelkezik, hogy vállalkozzon a kihívásra. Biztos vagyok abban is, hogy címvédő Dakar-bajnokokként hosszú terepralis történelemmel jól együtt tudunk működni Fernandóval, hogy felépítsük a magabiztossági szintjét a következő hónapokban, amely a tereprali-versenyzéshez szükséges.”

Kérdés, hogy ki lesz Alonso navigátora. A motorsport.com szerint a legnagyobb esélyes egy többszörös motoros győztes, Marc Coma, aki az elmúlt években a verseny igazgatójaként ténykedett. Jean-Paul Cottret, Stephane Peterhansel korábbi navigátora is egy opció.

Fontos megjegyezni, továbbra sem hivatalos és eldöntött, hogy Alonso 2020-ban rajthoz áll a Dakar Ralin, a közlemény csak annyit ír a versenyző kapcsán, „egyik szemét a Dakaron tartja”. A lap szerint az F1-es és WEC-világbajnok fenntartja a lehetőséget, hogy visszalépjen, ha nem érzi magát elég felkészültnek a kéthetes versenyre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: