DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 21. kedd

Pryce

Retro - A Monzai Gorilla nyer, majd összetöri az autóját

Minden idők egyik legérdekesebb F1-es befutóját produkálta a Monzai Gorilla becenévre hallgató Vittorio Brambilla a '75-ös Osztrák GP végén: amikor ünnepelni kezdte győzelmét, elveszítette uralmát autója felett, és a korlátnak csúszott.

részletek

Méltán Elfeledve: A sikertelenség záloga

Az első időmérőn 26 másodperc hátrányt szedtek össze, nem tudtak rendes kerékcserét végrehajtani, az autó pedig egyszerűen kivágta a gumikat – Ron Dennis első saját csapata, de Dennis nélkül az F1-ben.

részletek

Retro - A csapattárs életébe került leállás

1946-ban ezen a napon született a korábbi F1-es versenyző Renzo Zorzi, akinek a neve legtöbbször egy tragikus baleset mellékszereplőjeként kerül elő. Pedig valószínűleg nem sokon múlott, hogy karrierje teljesen más utat vegyen.

részletek

Retro – Jégeső, eszement befejezés!

Egy meglepetés-pole után elképesztően mozgalmas versenyt produkált az 1975-ös brit F1-es futam hét különböző élen állóval, hogy aztán a hajrában érkező jégeső két perc alatt 14 autót küldjön a falba.

részletek

Retro – Egy nagy karrier méltatlan vége

Május 11-én rendezték az 1975-ös Monacói Nagydíjat, mely Mr. Monaco, a Hercegség koronázatlan királyának utolsó itteni F1-es fellépése lett volna – de végül kénytelen volt a pálya széléről nézni az eseményeket.

részletek

Retro - A halálos tűzoltó készülék

Niki Lauda saját majdnem végzetes balesete utáni első győzelmét ünnepelhette volna 39 éve Kyalamiban, ám egy szörnyű tragédia elvonta a figyelmet a fél éve még elképzelhetetlennek tartott dobogós felállásról.

részletek

Retro – Brise, az elveszett brit tehetség

Bár november 29. elsősorban Graham Hill halála miatt került be az F1-kalendáriumba, nem feledkezünk meg a fiatal brit versenyzőről sem, aki vele utazott a gépen, s talán maga is bajnok lehetett volna.

részletek

Kavargó érzések – Egy tragédiáról tudósítani

Az egyik legelismertebb F1-es újságíró, Maurice Hamilton blogján felidézte élete első F1-es hétvégéjét, melyen Tom Pryce halála után azonnal megtanulta, hogyan kezeli a Formula-1 a tragédiákat.

részletek