DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap

Mattiacci

Négy csapatfőnököt fogyasztott el a Ferrari az utolsó vb-címe óta

Immár másfél évtizede nem nyert ferraris versenyző világbajnokságot a Formula-1-ben: ez idő alatt Mattia Binotto volt a negyedik vezető a Scuderia élén. Megnéztük az ő és három elődje mutatóit.

részletek

A Ferrari volt főnökét igazolta le az Aston Martin

A maranellóiak egykori csapatvezetőjével erősített az Aston Martin alakulata, ezzel pedig egy újabb neves szakember csatlakozott hozzájuk. Marco Mattiacci a márka kereskedelmi igazgatója lesz.

részletek

Sajtó: Az Astonhoz igazolhat a Ferrari volt főnöke

Sajtóértesülések szerint az Aston Martin F1-es alakulata megkörnyékezte a Ferrari egyik kevésbé ismert csapatvezetőjét, aki tanácsadóként csatlakozhat az idén visszatért istállóhoz.

részletek

Retro – Vettel vörös kalandjának kezdete

Egy gyengébben sikerült szezon után a négyszeres világbajnok úgy döntött, elhagyja a Red Bullt, s 2014-ben ezen a napon az is kiderült, hogy a Scuderia Ferrari felvirágoztatásán fog dolgozni.

részletek

F1-Archív: Button császár lett Montrealban

Jenson Button - ha 2009-es bajnoki címe nem lett volna elég - örökre beírta magát az F1 történetébe Montrealban aratott elképesztő győzelmével - ez, és még sok minden más is történt az elmúlt 20 évben, június 12-én.

részletek

F1-Archív: Megkezdődik a Ferrari vérfrissítése

A püspök lemondja az F1-es rajongók számára tervezett húsvéti misét, a Pirelli rántottát készít, a Ferrari pedig előáll a lyukas orrkúppal, futamokat nyer, illetve csapatvezetőt is vált április 14-én.

részletek

Surtees: Vettelnek meg kell találnia önmagát

Az egykori F1-es világbajnok Sebastian Vettel ferraris átigazolásáról alkotott véleményt. Szerinte ki fog fizetődni, hogy az istálló új csapatfőnököt nevezett ki Mattiacci helyett.

részletek

Formula-értékelő – Az év csapatvezetője

Bár néha alulértékelik a szerepüket, erős, tudatos vezetés nélkül egy F1-es istálló semmire sem menne, ezért tartottuk fontosnak, hogy évértékelő sorozatunkban a csapatvezetőkkel is foglalkozzunk.

részletek

Mattiacci: Örülök, hogy Vettelt a Ferrarihoz hozhattam

A Ferrari csapatfőnöki székében mindössze hét hónapot töltő Marco Mattiacci nem kommentálta elküldése körülményeit, de örül, hogy Vettel igazolásával a jövőben is ott lesz a keze nyoma Maranellóban.

részletek

Raikkönen: Kedveltem Mattiaccit

Kimi Raikkönennek hiányozni fog a Ferraritól menesztett Marco Mattiacci, aki szerinte a körülmények függvényében jó munkát végzett az F1-ben. Az új csapatfőnök kiválasztásáról is véleményt alkotott.

részletek

Ezért rúgta ki a Ferrari Marco Mattiaccit

Egy a Ferrari dolgozóinak küldött levélből kiderül, hogy miért váltott csapatfőnököt bő fél év alatt másodszor is a Scuderia. Nem az F1-es eredmények hiánya volt a probléma, hanem valami egészen más.

részletek

Maurizio Arrivabene a Ferrari új csapatfőnöke

A Ferrari nem várt sokat a szezon végén: csupán néhány hónap tevékenykedés után menesztette az F1-es csapat éléről Marco Mattiaccit, akinek a helyét a Marlborótól érkező Maurizio Arrivabene veszi át.

részletek