DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A Ferrari volt főnökét igazolta le az Aston Martin

A maranellóiak egykori csapatvezetőjével erősített az Aston Martin alakulata, ezzel pedig egy újabb neves szakember csatlakozott hozzájuk. Marco Mattiacci a márka kereskedelmi igazgatója lesz.

Már tavaly tavasszal is arról szóltak a hírek, hogy a Ferrari egykori csapatvezetőjét akarja megszerezni az Aston Martin vezetősége, ám akkor nem lett konkrét előrelépés az ügyben. A korábbi pletykák szerint tanácsadóként számoltak volna Marco Mattiacci személyével, végül más szerepkört kapott.

Az olasz üzletember 2014 áprilisa és novembere között egészen pontosan nyolc hónapot töltött az F1-es csapat élén – Stefano Domenicalit váltotta, mielőtt helyét átadták Maurizio Arrivabenének. Az ezt követő nyolc évet az F1-től távol töltötte, most azonban ismét a sportág közelébe került, mint az Aston Martin Lagonda vállalat globális márka és kereskedelmi vezetője.



„Az Aston Martin új fejezete jelenleg a legizgalmasabb projekt az autóiparban, és nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a Lawrence Stroll és Tobias Moers által összeállított hihetetlen vezetői csapathoz a globális márka és kereskedelmi vezetői pozícióban. Az Aston Martin 109 éven át élvezte a globális szeretetet, szenvedélyt és hűséget, most pedig a termékek következő generációjával, az ultraluxus vásárlói élményével és a Grand Prix-versenyzéshez való visszatérésével új piacokra törhet be. Egy képzett és szenvedélyes csapat tagjaként dolgozva alig várom, hogy ennek az ikonikus márkának a munkatársa legyek” – idézte Mattiaccit a csapat hivatalos közleménye.

A hivatalos információk alapján Mattiacci feladata lesz az Aston Martin iparágvezető luxus vásárlói élményének gondozása, valamint a márka és a termékek integrációja a Formula-1-el. Az istálló új versenygépére sem kell már sokat várni, melyet február 10-én mutatnak be a nagy közönség számára.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: