DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sajtó: Az Astonhoz igazolhat a Ferrari volt főnöke

Sajtóértesülések szerint az Aston Martin F1-es alakulata megkörnyékezte a Ferrari egyik kevésbé ismert csapatvezetőjét, aki tanácsadóként csatlakozhat az idén visszatért istállóhoz.

Az olasz Gazzetta dello Sport számolt be a hírről, miszerint a maranellói F1-es csapat egyik korábbi szakvezetője, Marco Mattiacci lehet az Aston Martin legújabb „szerzeménye”. Az olasz üzletember 2014 áprilisa és novembere között egészen pontosan nyolc hónapot töltött az F1-es csapat élén – Stefano Domenicalit váltotta, mielőtt helyét átadták Maurizio Arrivabenének. Az ezt követő nyolc évet az F1-től távol töltötte, most azonban úgy tűnik, új szerepet kap a sorozatban.

 mattiacci-2014-ferrari1



A PlanetF1 úgy tudja, Mattiacci azt követően ismerhette meg az Aston Martin főnökét, Lawrence Stroll üzletembert, hogy a Ferrari 2010-ben őt nevezte ki a Ferrari Észak-Amerika vezérigazgatójának. Mattiacci azt követően csatlakozott az olaszok F1-es csapatához, hogy megduplázta a márka eladásait a kontinensen. Ezt a sikert a versenypályára azonban nem tudta átültetni, így alig nyolc hónapot kapott a vörösök Formula-1-es istállójának élén. Mattiacci ezt követően a Faraday Future elektromos autókkal foglalkozó gyártó marketingfelelőseként tevékenykedett.

Az üzletember karrierjében nem az Aston Martin lenne az első brit autógyártó: 19 éves korában a Jaguarhoz csatlakozott, ahol tíz éven át a marketingosztályon dolgozott. Az Astonnál tanácsadói szerepet kaphat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: