Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. május 20. hétfő

KekeRosberg

Ez lesz a Monacói Nagydíj legnagyobb dobása!

Beveszi a Rosberg-família Monacót a nagydíj első edzésnapján, csütörtökön: a világbajnok apa-fia páros külön garázst kapott az ötletgazda Liberty Mediától és ők ketten, valamint az autóik is készen állnak a nagy dobásra. Bár az idősebb Rosberg, Keke utál nyilatkozni, a közelgő esemény olyannyira feldobta, hogy a formula.hu-nak sikerült szóra bírnia.

részletek

Rosberg legjobb és legrosszabb pillanata

Nico Rosberg 2016-ban, hosszú évek próbálkozása után megnyerte a világbajnoki címet. De ezen kívül is őriz egy igazán felejthetetlen emléket a Formula-1-ből, de megosztotta arcpirító eseteit is.

részletek

Miért nem volt mázlivilágbajnok Keke Rosberg?

Az idősebb Rosberg annak idején egy győzelemmel nyert vb-címet, most Hamilton tízzel veszítette el azt. A finn valószínűleg nem tett szert új rajongókra Hamilton táborából.

részletek

Keke Rosberg: Nico bámulatosan erős fejben

Az idősebb Rosberg szerint össze sem hasonlítható fia odaadása azzal, ami az ő idejében megszokott volt. Azt is elárulta, miért nem nézte a pályáról a mindent eldöntő F1-es futamot.

részletek

Retro - A riválisok műszaki hibái Rosberg-győzelmet érnek

Ayrton Senna ádáz csatát vívott Keke Rosberggel, Niki Lauda az élről kiesve fejezte be a karrierjét, a két Ligier pedig majdnem kiütötte egymást a dobogóról 1985-ben ezen a napon, az első F1-es Ausztrál Nagydíjon.

részletek

Retro – Vb-cím egyetlen győzelemmel

Az F1 történetében mindössze kétszer fordult elő, hogy olyan versenyző lett világbajnok, aki egyetlen futamot nyert az adott évben – minden idők legőrültebb idényének fináléját elevenítjük most fel.

részletek

Retro – Egy túlontúl magabiztos finn

Bár már több mint harminc éve versenyzett, fia révén minden mai F1-rajongó ismeri Keke Rosberg nevét. A bajszos világbajnok sebességben kiemelkedett, szerénységben kevésbé. Ma van a születésnapja.

részletek

Retro - Amikor besárgult a McLaren

2015-ben legfeljebb a többiek iránti irigységtől lehetnek sárgák, de 1986-ban épp ezen a napon egy futamra az autójuk váltott ilyen színre. Az a Portugál Nagydíj fontos bejelentésekről és egy domináns győzelemről maradt még emlékezetes.

részletek

Retro – S az utolsó körben jött a káosz

Az 1986-os hockenheimi futam valószínűleg nem került volna az F1 történelemkönyvébe, ha egy egészen elképesztő utolsó kör nem borít fel szinte mindent, ami addig lezajlott a versenyen.

részletek

Első győzelmek: A Repülő Finnek nagy napjai

Bár Finnországot csak öt és fél millióan lakják, három világbajnokuk bizonyítja, hogy az északi nemzet fiai valamit nagyon éreznek az autóversenyzésben. Vajon Bottas lesz az újabb F1-es győztesük?

részletek

Amikor... álmok és lábak törtek

Pályára szaladó pap? Szétrobbanó gumik? A vb-esélyes lábtörése? Győzelem a bokszutcában? Ezek mellett még hat emlékezetes pillanatot gyüjtöttünk össze a silverstone-i F1-es futamok történetéből.

részletek

Rosberg: Apámék idejében is ugyanez volt

A Kanadai Nagydíj után sok kritika érte a modernkori F1-et amiatt, hogy a pilótákat üzemanyag-spórolásra szólították fel csapataik a verseny közben, ám Nico Rosberg első kézből tudja, ebben nincs semmi újdonság.

részletek
Olvastad már?