DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Miért nem volt mázlivilágbajnok Keke Rosberg?

Az idősebb Rosberg annak idején egy győzelemmel nyert vb-címet, most Hamilton tízzel veszítette el azt. A finn valószínűleg nem tett szert új rajongókra Hamilton táborából.

Fia világbajnoki címe apropóján – a Formula-1 történetében a Rosbergek a második apa-fiú páros Graham és Damon Hill után, akik bajnoki trófeát szereztek – egészen hosszú hallgatást tört meg Keke Rosberg. Nem véletlen, hogy az olvasóknak nem rémlik, miket mondott Nicóról az év korábbi részében az egykori F1-sztár, Keke Rosberg ugyanis Abu Dhabiban hat év után először adott interjút a médiának.



Nem érdemes elhallgatni, hogy Keke Rosberg a kevésbé nagyra tartott Formula-1-es világbajnokok közé tartozik. Az 1982-es szezonban, a fő esélyes súlyos balesete után egyetlen győzelemmel szerezte meg a címet, és teljes pályafutása során 5 nagydíjat nyert – Nico Rosberg 23-nál tart. Mikor az interjú során felvetették neki, hogy sok évvel ezelőtt egy nyert futammal is bajnok lehetett, Hamilton azonban idén 10 elsőséggel is veszített (ami új rekord a sportágban), rámutatott arra, miért volt nehezebb dolga 34 évvel ezelőtt:

„Ez így igaz. Viszont ha Lewis lemaradását nézzük a következőhöz képest, akkor 50 lóerő pluszban van. Én annak idején 250 lóerő lemaradásban voltam… Nem is lehet összehasonlítani őket” – idézi a motorsport.com Rosberget.

Arra a felvetésre, hogy Nico Rosberget lehet-e szerencsés bajnoknak nevezni, így válaszolt: „Szerintem Lewis már kétszer is szerencsés volt, miért ne lehetett volna Nico is egyszer. Ha bajnokságot akarsz nyerni az F1-ben, nem lehetsz túl peches. Annak idején én megnyerhettem volna már Monzában, ötödik helyre lett volna szükségem, a hátsó szárnyam azonban leszakadt. Egy Williamsről, el tudják ezt képzelni?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: