DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Keke Rosberg: Nico bámulatosan erős fejben

Az idősebb Rosberg szerint össze sem hasonlítható fia odaadása azzal, ami az ő idejében megszokott volt. Azt is elárulta, miért nem nézte a pályáról a mindent eldöntő F1-es futamot.

Az új Formula-1-es világbajnok, a királykategóriát 1982-ben szintén megnyerő Keke Rosberg nem szurkolt a helyszínen az Abu Dhabi Nagydíj folyamán: azt lehetett feltételezni, monacói otthonából követi a versenyt, nem sokkal leintés után azonban megjelent a pályán, hogy csatlakozzon az ünnepléshez.

„Úgy éreztem, itt az idő, hogy megtegyek egy lépést hátra” – mondta az idősebb Rosberg, aki az egész szezon folyamán ritkán mutatkozott fia társaságában. „Nem is merült fel, hogy eljöjjek ide, három napig nem csináltam volna semmit, és egy nyugodt percem nem lett volna. Beszéltünk róla Nicóval, és azt mondtam, nem jöhetek, az nem működne. Nem is tudta, pontosan hol vagyok, csak annyit, hogy Dubajban.”



„Kortyoltam egyet a sörömből, és arra gondoltam, ez kezd meleg lenni” – válaszolt humorosan az egykori bajnok arra, hogyan fogadta Hamilton feltartásos taktikáját. Keke Rosberg alig győzte dicsérni fia idén mutatott érettségét: „Nem tudom, hogyan csinálta, de figyelemre méltó, csodálom a mentális erősségét és az elkötelezettségét. Nem belelátásom abba, másoknál hogy megy, de Nicón az látszik, hogy 110 %-ot belead, és ennek köze nincs ahhoz, ahogy annak idején mi gondolkoztunk az F1-ben, abszolút semmi köze.”

„Az utolsó három évben óriási volt a nyomás rajta, hiszen minden hétvégén a győzelemért harcolt, mindent évben a bajnoki címért. Ilyenkor egyetlen kiesés is nagyon fájó. Amikor én a Formula-1-be érkeztem, egy szabályom volt: meg kell szerezned az első győzelmed, nyerned kell Monacóban, meg kell nyerned a világbajnoki címet. Ugyanezt mondtam Nicónak is, aki most minden mellé pipát tehet, és elmondhatja, az összes sikerült” – idézi az F1i.com Keke Rosberget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: