DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Rosberg: Egyáltalán nem élveztem a versenyt!

Az Abu Dhabi Nagydíj dobogóján nyilatkozott először világbajnokként Nico Rosberg, aki elárulta: alig várta a futam végét. Sportszerűen gratulált Hamiltonnak idei teljesítményéért.

Nico Rosberg csak második helyen ért célba a Formula-1-es Abu Dhabi Nagydíjon, de ez is elég volt számára, hogy 5 ponttal Lewis Hamilton előtt bebiztosítsa pályafutása első világbajnoki címét.

„A futam a lehető legizgalmasabban alakult, az elején Maxszal kellett csatáznom, aztán érkezett rám mindenki a végén” – nyilatkozott a dobogón Nico Rosberg, aki 31 évesen ért fel az autóversenyzés csúcsára. „Egyáltalán nem élveztem, borzasztó volt! Nagyon örülök, hogy véget ért. Most azonban már eksztázisban érzem magam. Ajánlom a győzelmet feleségemnek, aki hihetetlen támogatást nyújtott, és Alaiának, kislányomnak… Mindegy, utána megköszönöm mindenki másnak is, hihetetlen érzés!”



A Formula-1 története során másodszor nyert világbajnoki címet apa és fia. Keke Rosberg 1982-ben volt a sportág legjobbja, a sorsdöntő futamon azonban nem volt jelen. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült megismételnem, amit édesapám elért. Azt hiszem, fél óra múlva ő is ideér, nagyon izgatott vagyok, hogy őt is láthatom.”

„Gratulálok Lewisnak, nagyon keményen harcoltál, gyors voltál egész évben, nehéz volt legyőzni téged. Gratulálok neked is, és a Mercedes csapatnak, tegyétek be a zenét! Nemsokára találkozom édesanyámmal és édesapámmal is, csodálatos lesz” – mondta boldogan Rosberg, aki a dobogón sportszerűen kezet fogott és összeölelkezett csapattársával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: