DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat

Jarama

Kiss Norbi: Hibátlan időmérős mérleg, újabb győzelmek

A jaramai szezonzárón is mindkét kvalifikáción a leggyorsabb volt – ahogy a szezonban végig –, és mindkét főversenyt megnyerte az immár négyszeres Európa-bajnok magyar kamionversenyző.

részletek

Spanyol Nagydíj: Egy név, több helyszín

A Spanyol Nagydíj az F1-es naptár egyik kedvelt versenye, amit már 1951 óta megrendeznek. Azonban a jelenlegi pálya mellett még négy másik helyszín is otthonául szolgált a futamoknak az évek során.

részletek

Esőben is Kiss Norbert volt a leggyorsabb – Újabb győzelem Jaramában

Ez a szezon már csak ilyen! Ha valaki arra gondolt, hogy Spanyolországban megússza eső nélkül a Kamion-Eb mezőnye, az bizony tévedett. A korábbi helyszínekhez hasonlóan Jaramában is leszakadt az ég, így az időmérő edzést is nedves aszfalton kellett teljesíteniük a pilótáknak. A Révész Racing versenyzője, Kiss Norbert a nehéz körülmények között is nagyon gyors volt, és 2:08:318-as idővel megszerezte a pole-t.

részletek

Kiss Norbit nem lehetett megállítani Spanyolországban sem, újabb győzelem!

Remekül indult a versenyhétvége a Révész Racing számára a kamion EB sorozat spanyolországi állomásán, Jaramában. A csapat versenyzője, Kiss Norbert az időmérőn a leggyorsabb volt.

részletek

Kiss Norbi ismét év végi dobogón a kamion-Eb-n

28 évvel Krasznai János 3. helyezése után az összetettben újra magyar pilóta és újra Mercedesszel lett sikeres a kamion Európa-bajnokságban: a kétszeres bajnok a márkával töltött második szezonjában zárt összetett dobogón.

részletek

Kiss Norbi hatalmas csatában a bajnoki dobogóért Jaramában

Az év utolsó versenyhétvégéjének komoly a tétje a szombathelyi pilóta számára, hiszen a helyosztókért még hatalmas harcban áll Steffi Halmmal és Jochen Hahnnal.

részletek

Retro – Huntot kizárják, Lauda nyer, aztán mégsem

Ez a fejezet is a két legendáról szóló 1976-os szezonból való, amikor minden megtörtént az F1-ben, ami megtörténhetett: a szóban forgó nagydíjon mutatkozott be a híres-hírhedt hatkerekű Tyrrell is.

részletek

Retro – A nagydíj, amelyet utólag töröltek

Nem szerepel az évkönyvekben sem, pedig igazán eseménydús volt az 1980-as Spanyol Nagydíj: a fordulatos, hármas ütközést és 16 kiesést hozó F1-es futamot politikai vihar előzte meg és követte.

részletek

Retro - Győzelem Jim Clark emlékére

Gyászos hangulatban érkezett meg az F1 mezőnye a jaramai Spanyol Nagydíjra 1968-ban ezen a napon, de a kiesésekből profitáló Graham Hill legalább némi örömöt is csempészett a Lotus hétvégéjébe.

részletek

Kiss Norbi vasárnapja: Pole, győzelem és büntetés

Az immár kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert a vasárnap délelőtti esőben is megszerezte a pole-t, majd az első versenyt szoros csatában megnyerte, idei 19. győzelmét aratva ezzel. A második futamon több incidensbe is belekeveredett, az egyikért meg is büntették, így a szombattal ellentétben most nem tudott elégedetten nyilatkozni az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport versenyzője.

részletek

Kiss Norbi rajt-cél győzelmével másodszor is Európa-bajnok!

Minden úgy alakult a Kamion-Eb jaramai fordulójának szombati napján, ahogy azt Kiss Norbert eltervezte: az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája megnyerte az időmérőt, majd a délutáni első versenyen végig megtartotta az első helyét, ezzel pedig immár matematikailag is bebiztosította második Európa-bajnoki címét!

részletek

Retro – Egy sokáig tartó sikerkorszak kezdete

Pilótaként és csapatvezetőként is számos győzelmet aratott Niki Lauda, mai múltidézőnkben pedig azt az április 28-i napot elevenítjük fel, amikor első alkalommal örülhetett az F1-ben.

részletek