DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Kiss Norbi rajt-cél győzelmével másodszor is Európa-bajnok!

Minden úgy alakult a Kamion-Eb jaramai fordulójának szombati napján, ahogy azt Kiss Norbert eltervezte: az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája megnyerte az időmérőt, majd a délutáni első versenyen végig megtartotta az első helyét, ezzel pedig immár matematikailag is bebiztosította második Európa-bajnoki címét!

Történelmi napra ébredt szombaton a magyar autósport, hiszen Kiss Norbert 149 pontos előnye azt jelentette, hogy már az első spanyolországi versenyen bebiztosíthatta címvédését. Az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport ennek megfelelően is kezdte a napot: bár a szabadedzéseken még a hazai közönsége előtt versenyző Antonio Albacete bizonyult a leggyorsabbnak, az időmérőn már nem talált legyőzőre a magyar pilóta, aki így az élről vághatott neki a sorsdöntő 12 körös viadalnak.



A tervezetthez képest tíz perccel később, nem sokkal délután háromnegyed három előtt startolt az első verseny. Kiss Norbi remekül kapta el a rajtot, megőrizte a vezetést Albacete és a legnagyobb riválisának számító Jochen Hahn előtt, innentől pedig már vissza sem nézett a magyar versenyző: bár az utolsó körökben visszazárkóztak rá üldözői, így is behúzta idei 18. győzelmét (ez természetesen új rekord) spanyol és német ellenfele előtt. Ez pedig azt jelenti, hogy miután hét versennyel a vége előtt 157 egység a fórja Hahnnal szemben, matematikailag is behozhatatlan előnyre tett szert az összetettben, így megszerezte zsinórban második Európa-bajnoki címét!

A szombati program ugyanakkor még nem ért véget Jaramában, késő délután még vár egy második verseny is a mezőnyre, amelynek Kiss Norbi immár kétszeres Európa-bajnokként, a fordított rajtrácsos szabály értelmében a nyolcadik helyről vághat majd neki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: