DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 24. szerda

Ickx

Le Mans 24: A hősök arcképcsarnoka

Sok szupersztár indult Le Mans-ban, de a 24 órás műfaj nem feküdt mindenkinek: az alábbiakban 13 olyan pilótát idézünk fel, akiknek viszont nagyon is, és beírták nevüket Le Mans aranykönyvébe.

részletek

Schumacher 51 éves lett, tovább harcol

A Formula-1-ben továbbra sem feledik a hat éve lábadozó Michael Schumachert, aki élete legnagyobb csatáját vívja. De mi történt a száguldó cirkuszban abban az évben, amikor megszületett?

részletek

Ickx: Alonso az elsőszámú a McLarennél

Belgium autósport-legendája, Jacky Ickx továbbra is töretlenül hisz abban, hogy Stoffel Vandoorne felérhet a csúcsra, de jelenleg a McLarennél egyértelműen csak második számú pilóta.

részletek

A legidősebb élő nagydíjgyőztesek

Szombaton Stirling Moss bejelentette, hogy nem szerepel többé nyilvánosan, a hét pedig szomorú hírrel, a 86 esztendős Dan Gurney halálával kezdődött. Összegyűjtöttük a tíz legidősebb embert, aki F1-es versenyt nyert.

részletek

Retro – Versenyfutás a halott bajnokkal

A vadonatúj Tyrrell a több mint kétórás futamot már nem bírta végig Kanadában, a Ferrari azonban igen. Ezzel Jacky Ickx különleges helyzetbe került: ő maradt az egyetlen a mezőnyből, aki elvehette az elhunyt Jochen Rindttől az 1970-es világbajnoki címet.

részletek

Belga versenyzők, akikre hazájuk büszke lehet

Belgium nem igazán ontotta soha a Formula-1-es versenyzőket, volt köztük egy botrányhős is, akinek Michael Schumacher a karrierjét köszönhette. Futamgyőzelmet csak ketten szereztek.

részletek

Retro – Vörös uralommal debütál egy klasszikus pálya

Az Osztrák Nagydíj helyszíne – ma Red Bull Ring – három periódusban is szerepelt a versenynaptárban: a legelső futamra tekintünk vissza, ahol a hazai favorit helyett a Ferrari tarolt.

részletek

A cápauszony sokkal korábbi találmány

Megoszlanak a vélemények, hogy az F1-es cápauszonyok szépek, vagy rondák. De mikor is találták ki? Sokan 2010-körüli időpontra teszik, pedig egyáltalán nem akkori újítás. A korai próbálkozások néhol vicces kinézetűek.

részletek

Máshol is indulhatnának az F1-es pilóták

Egy korábbi F1-es pilóta szerint a mai versenyzők szárnyai le vannak vágva, túlságosan egy dologra kell koncentrálniuk - pedig jó lenne, ha indulhatnának más szériákban is.

részletek

„Stoffelnek le kell győznie Alonsót!”

A belgák korábbi F1-es klasszisát meggyőzte honfitársa teljesítménye az idei Bahreini Nagydíjon, így szerinte azzal a céllal kell nekivágnia 2017-nek, hogy jobb legyen kétszeres vb-győztes társánál.

részletek

Retro – A sokoldalú versenyzők mintaképe

1945-ben újév napján született az a belga pilóta, aki a Formula-1-ben nyolc futamgyőzelemig jutott, de igazán híressé hat Le Mans-i elsősége tette, emellett egy ízben a Dakar Ralit is megnyerte.

részletek

Retro - F2-es autóval a legjobbak ellen

1967-ben ezen a napon rendezték azt a Német Nagydíjat, amelyen kis híján a mezőnyhöz nem is tartozó Jacky Ickx tett csodát, de az óceániai dobogó ugyanilyen utánozhatatlan eredmény marad.

részletek