DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Stoffelnek le kell győznie Alonsót!”

A belgák korábbi F1-es klasszisát meggyőzte honfitársa teljesítménye az idei Bahreini Nagydíjon, így szerinte azzal a céllal kell nekivágnia 2017-nek, hogy jobb legyen kétszeres vb-győztes társánál.

Stoffel Vandoorne újonc is lesz jövőre a Formula-1-ben, meg nem is: a 24 éves pilóta idén beugróként már debütált, amikor az Ausztráliában óriási balesetet szenvedő, s emiatt hiányzó Fernando Alonsót helyettesítette a McLarennél a soron következő Bahreini Nagydíjon, ám teljes szezont csak 2017-ben futhat majd a száguldó cirkuszban.

Sokan azonban már most úgy vélik, hogy a jövő nagy reménységét köszönthetjük a belga pilóta személyében: különösen azok után lehetett hallani ilyen véleményeket, hogy Vandoorne rögtön pontszerzőként ért célba Bahreinben, a wokingi alakulat első vb-egységét megszerezve a 2016-os évadban.

vandoorne-alonso-2016-dppi



A belgák korábbi F1-es legendája, a Le Mans-i 24 órást számos alkalommal megnyerő Jacky Ickx szerint is nagy jövő állhat a McLaren tehetsége előtt, sőt elmondása szerint azt várja tőle, hogy rögtön első teljes évében igyekezzen felvenni a versenyt a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval – épp tíz évvel azt követően, hogy Lewis Hamiltonnak ez egyszer már sikerült újoncként.

„Igen komoly eredmény volt Stoffel részéről, hogy rögtön az F1-es bemutatkozása alkalmával pontot tudott szerezni” – nyilatkozta Ickx a belga Le Soir újságnak. „Az utolsó pillanatban kellett beugrania, de abszolút megállta a helyét. A McLarent és a Hondát is meggyőzte, ahogy minket is! 2017-ben is erős teljesítményt fog nyújtani. Egyetlen céllal kell nekivágnia az évadnak: hogy legyőzze Alonsót. Az F1-ben egy dzsungel, ahol csak egy törvény van: meg kell verned a csapattársad.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: