DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 1. péntek

HGP

HGP 1989 - Mansell legendássá tesz egy kanyart

A negyedik Magyar Nagydíjon már átalakított, gyorsabb pálya fogadta a mezőnyt a Hungaroringen, az így létrejött új előzési pont pedig nagyban hozzájárult Nigel Mansell győzelméhez.

részletek

HGP 2000 – Hakkinen-dupla a pokoli hőségben

A tizenötödik F1-es Magyar Nagydíj az előző évhez hasonlóan Mika Hakkinen sikerét hozta, aki ezzel a győzelemmel vette át a vezetést Schumachertől az összetettben – Stallone és a Tigris is itt volt.

részletek

HGP 2018 – A szombaton megnyert futam

Nem is annyira a versenyen, sokkal inkább az időmérőn történtek határozták meg a Formula-1 hungaroringi nagydíjhétvégéjének alakulását, de az újabb Mercedes-Ferrari ütközést hozó utolsó öt körnek köszönhetően a futamot sem kell a feledhető kategóriába sorolnunk.

részletek

HGP 2017 – Vettel lassú autóval is nyer

Egészen szoros, négyesélyes, ám mégis viszonylag izgalommentes csatát láthattunk a győzelemért a 32. Magyar Nagydíjon, ahol a Ferrari kettős győzelemmel vágott vissza azoknak, akik szerint a bajnoki harcban az erőviszonyok lassan a Mercedes oldalára kezdenek billenni.

részletek

HGP 2016 – Megtörik a Mercedes-átok

Bár 2013-ban Hamilton révén már nyertek az Ezüst Nyilak, a Hungaroring az egyik legpechesebb pályájuknak számított a turbóérában – a 31. Magyar GP-ig, ahol a brit vezetésével kettős győzelmet arattak.

részletek

HGP 2015 – Győzelem Bianchiért

2015-ben kerek évfordulóhoz érkezett a Magyar Nagydíj, harmincadszor rendeztek futamot a Hungaroringen. Ez volt a Mercedes egyik legrosszabb turbós futama és Vettel érzelmes győzelme.

részletek

HGP 1990 - Senna árkon-bokron át

A rendszerváltás után az F1-es Magyar Nagydíj története egy új, biztonságosabb korszakba lépett, a pálya ötödik futama pedig talán az addigi legizgalmasabb versenyzést és egy váratlan belga győzelmet produkált.

részletek

HGP 2014 – Szenzációs futam, Ricciardo-siker

Huszonnyolc héttel ezelőtt indítottuk útjára sorozatunkat, mely a hungaroringi F1-es futamokat idézte fel: az utolsó HGP-cikkben minden idők egyik legjobb Magyar Nagydíjára emlékezünk vissza.

részletek

HGP 2013 – Egy sikertörténet kezdete

Amikor a 2013-as Magyar Nagydíjon Lewis Hamilton megszerezte első mercedeses győzelmét, talán kevesen hittük volna, hogy milyen folytatás alapjait fektette le ezzel.

részletek

HGP 2012 - Hamilton visszaveri a Lotusokat

Michael Schumacher utolsó megjelenése a Hungaroringen a német karrierjének egyik legrosszabb versenyét eredményezte, mialatt Lewis Hamilton ismét bizonyította, hogy mennyire jól is érzi a magyar pályát.

részletek

HGP 2011 - Button másodszor varázsol az esőben

A hungaroringi nyárba ritkán megérkező eső a McLaren házi csatájává változtatta a Sebastian Vettel dominanciájával induló hétvégét, a pálya egyik legemlékezetesebb F1-es versenyével szolgálva.

részletek

HGP 2010 – A safety car mindent felkavart

A jubileumi 25. hungaroringi F1-es futamot egy korai biztonsági autós fázis bolygatta fel, ám a végén legtöbben nem erről, s nem a győztesről, hanem a Schumacher-Barrichello ütközetről beszéltek.

részletek