Steward
Vaszilykó Péter
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 7. kedd

FrankWilliams

Nyolc hete a Williams-gyárba zárkózik Frank Williams

A 78 éves csapatalapító a koronavírus által fenyegetett csoportba tartozik, hónapokig nem mehet emberek közé. Lánya elárulta, a főhadiszálláson, az F1-es autók között él.

részletek

Családja féltette Frank Williamst Senna temetésén

A Williams alapítója sosem beszél Ayrton Senna haláláról, de lánya tudja, valójában milyen fájdalom van benne. Régóta szerette volna leszerződtetni a brazilt, mikor azonban sikerült neki, rövidesen bekövetkezett a tragédia. Claire Williams saját bőrén tapasztalta meg, hogy egyesek apját hibáztatják a történtekért.

részletek

Williams: Már nem Frank Williams a főnök

Már nem Sir Frank Williams a Williams Formula-1-es istálló sportigazgatója. Ezt maga Claire Williams erősítette meg, ettől persze még mindenről tudni fog a csapat alapítója.

részletek

Az 50 éve csapatfőnök Frank Williamst ünneplik Silverstone-ban

Újra ott lesz az F1-es paddockban a Williams alapítója, aki az utóbbi időszakban már csak nagy ritkán jelenik meg nagydíjakon. A brit hétvégén főszerepbe kerül: most ünneplik meg, hogy fél évszázada csapatot vezet az F1-ben.

részletek

Williams nem töri meg hallgatását Sennáról

Huszonöt évvel a tragédiát követően sem beszél Ayrton Senna haláláról Frank Williams. Az akkori csapatvezető nagyon kedvelte a brazilt, de az imolai balesetről soha nem mond semmit.

részletek

Schumacher: Ezért gyenge megint a Williams

Ralf Schumacher sikeresen szerepelt a Williams-BMW-vel az új évezred elején, komoly rálátása van az istálló belső szerkezetére. A hatszoros futamgyőztes tudja, miért teljesít ilyen gyengén a csapat.

részletek

Retro – Montoya Frank Williamst szidta

A kolumbiai fenegyerek nem politikai korrektségéről volt ismert: miután a Williamstől a McLarenhez távozott, világgá kürtölte, mennyire méltánytalannak érezte, ahogy Frank Williams bánt vele.

részletek

Button emlékei a „beképzelt s***fej” Ralf Schumacherről

Michael Schumacher öccse nem örvendett nagy népszerűségnek az F1-es paddockban, Jenson Button önéletrajzi könyvében pedig felelevenítette első élményét a német pilótáról.

részletek

Frank Williams végleg befejezi

Újabb ikonikus csapatfőnökkel lesz szegényebb a Formula-1, a Williams csapat alapítója, Frank Williams már nem utazik el több F1-es hétvégére. Rengeteg csatát megélt, most végleg nyugdíjba vonul.

részletek

Így mentették meg Frank Williams életét

Kedden este tartották a Frank Williams életét bemutató dokumentumfilm premierjét Londonban, természetesen a grove-i F1-es istálló jelenlegi és egykori tagjainak jelenlétében.

részletek

Retro – Aki gyászba borította Frank Williamst

Gyors volt, de hajlamos a balesetekre, végül mégis műszaki hiba okozta a vesztét a sörgyártó dinasztia örököseként az F1-be érkező britnek, aki után Frank Williams nem akart többé közel kerülni pilótához.

részletek

Frank Williams is megvédte Strollt

A Williams csapatalapítója csupán ritkán ad nyilatkozatot: a Lance Strollt érő, szerinte igazságtalan kritika mellett azonban ő sem megy el szó nélkül. Ő is a jelenlegi sztárok első lépéseit hozta fel példaként.

részletek
Olvastad már?