Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. június 16. vasárnap

FrankWilliams

Williams nem töri meg hallgatását Sennáról

Huszonöt évvel a tragédiát követően sem beszél Ayrton Senna haláláról Frank Williams. Az akkori csapatvezető nagyon kedvelte a brazilt, de az imolai balesetről soha nem mond semmit.

részletek

Schumacher: Ezért gyenge megint a Williams

Ralf Schumacher sikeresen szerepelt a Williams-BMW-vel az új évezred elején, komoly rálátása van az istálló belső szerkezetére. A hatszoros futamgyőztes tudja, miért teljesít ilyen gyengén a csapat.

részletek

Retro – Montoya Frank Williamst szidta

A kolumbiai fenegyerek nem politikai korrektségéről volt ismert: miután a Williamstől a McLarenhez távozott, világgá kürtölte, mennyire méltánytalannak érezte, ahogy Frank Williams bánt vele.

részletek

Button emlékei a „beképzelt s***fej” Ralf Schumacherről

Michael Schumacher öccse nem örvendett nagy népszerűségnek az F1-es paddockban, Jenson Button önéletrajzi könyvében pedig felelevenítette első élményét a német pilótáról.

részletek

Frank Williams végleg befejezi

Újabb ikonikus csapatfőnökkel lesz szegényebb a Formula-1, a Williams csapat alapítója, Frank Williams már nem utazik el több F1-es hétvégére. Rengeteg csatát megélt, most végleg nyugdíjba vonul.

részletek

Így mentették meg Frank Williams életét

Kedden este tartották a Frank Williams életét bemutató dokumentumfilm premierjét Londonban, természetesen a grove-i F1-es istálló jelenlegi és egykori tagjainak jelenlétében.

részletek

Retro – Aki gyászba borította Frank Williamst

Gyors volt, de hajlamos a balesetekre, végül mégis műszaki hiba okozta a vesztét a sörgyártó dinasztia örököseként az F1-be érkező britnek, aki után Frank Williams nem akart többé közel kerülni pilótához.

részletek

Frank Williams is megvédte Strollt

A Williams csapatalapítója csupán ritkán ad nyilatkozatot: a Lance Strollt érő, szerinte igazságtalan kritika mellett azonban ő sem megy el szó nélkül. Ő is a jelenlegi sztárok első lépéseit hozta fel példaként.

részletek

Meggyógyult, visszatért „a régi Frank Williams”

Nemrég aggasztó hírek kerültek napvilágra a Williams istálló alapítójának hogyanlétéről, ám a csapatot irányító Claire Williams most örömmel tudatta, hogy apja hosszú gyógyulási folyamat után elhagyhatta a kórházat.

részletek

Két hónapja beteg Frank Williams

Az utóbbi versenyeken nem lehetett látni a Williams istálló 74 éves főnökét: az F1-es csapat vezetősége Mexikóban árulta el, hogy tüdőgyulladás miatt kórházban kezelik.

részletek

Retro – Aki igazán sikeressé tette a Ligier-t

1943-ban ezen a napon született a francia Jacques Laffite, aki ugyan Frank Williams csapatában debütált az F1-ben, mégis egy másik, ma már nem létező legendás istálló színeiben vált sikeressé.

részletek

Lovaggá ütötték a Williams társalapítóját

Már nemcsak Frank Williams, hanem az oldalán 35 évet lehúzó Patrick Head is viselheti a „Sir” titulust. Kulcsszerepet töltött be a legendás F1-es csapatnál annak összes bajnoki címénél, és egy híján minden futamgyőzelemnél.

részletek
Olvastad már?