Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. december 14. szombat
F1

Williams: Már nem Frank Williams a főnök

Már nem Sir Frank Williams a Williams Formula-1-es istálló sportigazgatója. Ezt maga Claire Williams erősítette meg, ettől persze még mindenről tudni fog a csapat alapítója.

Claire Williams, a Williams istállót megalapító Sir Frank Williams lánya maga ismerte el, hogy édesapja többé már nem tölt be semmilyen vezető pozíciót a csapatnál: „Frank mostantól nem a csapat vezetője!”

„Természetesen mindenről tudni fog, ami az istálló környékén történik, én magam fogom tájékoztatni a történésekről, de nagyon jól megérti a jelenlegi helyzetünket. Ő is átment nehéz időkön a Williamsszel.„Az emberek talán azt gondolják, hogy az apám egyszerűen fel van háborodva, mikor a csapatára néz, de ez egyáltalán nincs így. Frank egy realista, aki megérte, hogy a Formula-1-ben egyszer fent van az ember, egyszer pedig lent.”

Sir Frank Williams csapata az 1977-es Spanyol Nagydíjon debütált Williams néven, irányítása alatt pedig kilenc konstruktőri és hét egyéni világbajnoki címet zsebelt be az istálló, ez idő alatt pedig összesen 114-szer állhatott fel valamelyik versenyzőjük a dobogó legtetejére a futam leintését követően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?