DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Kubica: Egyelőre nem támadtunk fel

Amellett, hogy mindenki örült George Russell váratlanul erős időmérős teljesítményének a Magyar Nagydíjon, hurráoptimizmus nincs a csapatnál, és Kubica is egyelőre csak ott tart az örömmel, hogy ismétlést vár ebből a teljesítményből a nyári szünet után.

Robert Kubica szerint az, hogy George Russell annyira jól tudott menni a Magyar Nagydíj időmérőjén, hogy kis híján a szezon során először a Q2-be is bejutott, egyelőre csak egyszeri fellángolás. A lengyel szerint ezt kell megerősíteni a nyári szünet után hasonlóan jó teljesítményekkel, hogy ez ne csak egy kiugró eredmény legyen hosszabb távon.

„Várnunk kell még ezzel, aztán meglátjuk” - fogalmazott óvatosan a lengyel. „Persze George kiváló teljesítményt nyújtott, az autó viszont ugyanaz volt, mint Hockenheimben, ott pedig nem tűnt úgy, mintha érdemben előreléptünk volna. Vagy fogalmazzunk máshogy. Előreléptünk, de a riválisaink is, így pedig még mindig nagy a lemaradás. Itt (Magyarországon) meg tudott előzni több autót is, és közel volt a többiekhez, reménykedjünk benne, hogy ez innentől tendencia lesz. Ehhez viszont rengeteg munka vár ránk.”

00119017_539



Másfajta kihívások várnak rájuk a nyári szünet után. „Teljesen más karakterisztikájú pályák várnak ránk akkor, amikor a szezon folytatódik. De reméljük, hogy hosszabb távon is közelebb tudunk maradni az előttünk lévőkhöz, úgy, ahogy azt George tette Magyarországon.”

Bár Kubica (nyilván a rengeteg kiesésnek, valamint a büntetéseknek is köszönhetően) megszerezte a Williams első pontját 2019-ben, Russell pedig a Hungaroringen volt erős, a lengyel szerint ettől nem lettek egy csapásra jók, maguk mögött hagyva minden problémát. „Nem volt egyszerű időszak, és még mindig van több olyan dolog az autó teljesítményén kívül, amin felül kell kerekednünk. Egyszerűbb lesz a helyzet, ha ezeket is meg tudjuk oldani, hiszen akkor konzisztensebb teljesítményre lehetünk képesek. Remélem, legalább ez összejön. Fejlődni mindig lehet mindenben, a lényeg, hogy egyenletes, kiegyensúlyozott teljesítményre legyünk képesek. ”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: