DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Gyász: Elhunyt Sir Frank Williams

Ma reggel 79 esztendősen hunyt el Sir Frank Williams. A hírt a szakember lánya, Claire Williams erősítette meg. A legendás csapatfőnök személyében a sportág egy mélyen tisztelt alakja távozott.

Williams hosszú időt töltött el a sportágban, csapatát 1977-ben alapította, onnantól kezdve pedig 2012-ig irányította az istállót. Később a munkát lánya vette át, onnantól pedig Claire látta el a mindennapi teendőket egészen a Dorilton Capital érkezéséig. A Formula-1 legendás alakjának halálhírét a család és a csapat együtt erősítette meg november 28-án.

„Nagy szomorúsággal tudatjuk a Williams család nevében, hogy Sir Frank Williams, a Williams Racing alapítója és korábbi csapatfőnöke 79 éves korában elhunyt. Miután pénteken kórházba került, Sir Frank, ma reggel békésen, családja körében hunyt el. Ma tisztelettel adózunk szeretett és inspiráló személyisége előtt. Frank nagyon fog hiányozni. Arra kérünk minden barátot és kollégát, hogy tartsa tiszteletben a Williams család magánéletre vonatkozó kérését ezekben az időkben” – áll a közleményben.



A korábbi csapatfőnökről a Formula-1 vezérigazgatója Stefano Domenicali a következőket mondta:

„Ma reggel Claire Williams felhívott, hogy értesítsen a szomorú hírről, miszerint szeretett édesapja, Sir Frank Williams elhunyt. Sportágunk igazi óriása volt, aki az élet legnehezebb kihívásait is leküzdötte, és minden nap a győzelemért küzdött a pályán, valamint azon kívül is. Az F1-es család egy nagyon szeretett és tisztelt tagját veszítettük el, ezért nagyon fog hiányozni. Hihetetlen eredményei és személyisége örökre beíródik sportágunk történelmébe. Gondolataim a Williams családjával és barátaival vannak ezekben a szomorú időkben." – mondta Domenicali.

Jost Capito, a Williams csapat jelenlegi vezetője az alábbi módon tisztelgett az istálló alapítója előtt:

„A Williams Racing csapatot őszinte szomorúsággal tölti el alapítónk, Sir Frank Williams halála. Sir Frank sportágunk legendája és ikonja volt. Halála egy korszak végét jelenti csapatunk és a Formula-1 számára. Egyedülálló és igazi úttörő volt, az életében bekövetkezett jelentős megpróbáltatások ellenére 16 világbajnoki címig vezette csapatunkat, amivel a sportág történetének egyik legsikeresebb alakulatává váltunk. Az értékei, köztük a tisztesség, a csapatmunka, valamint az ádáz függetlenség és elszántság, továbbra is csapatunk alapjait és az ő örökségét képezik, akárcsak a családnév, amely alatt büszkén versenyzünk. Gondolataink a Williams családdal vannak ezekben a nehéz időkben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: