DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kórházba került Frank Williams

Kórházi ellátásra szorul a Williams csapat 78 éves alapítója, akinek állapotáról a családja szűkszavú közleményt hozott nyilvánosságra kedd késő délután.

A közelmúltban kórházba szállították Frank Williams egykori F1-es csapattulajdonost, akinek stabil az állapota - derült ki a család rövid sajtóközleményéből. A bejelentés szűkszavúan kezeli az ügyet, így az sem derült ki belőle, a sorozat ikonikusnak számító alakja miért szorul ellátásra. Ahogy fogalmaztak, "Frank egészségügyi állapota magánügy, ezért a család jelenleg nem közöl erről több információt. Arra kérjük önöket, tartsák tiszteletben a család magánéletét. A megfelelő időben a csapat további információkat hoz nyilvánosságra. Köszönjük."

fwilliams2016



Williams 1975-ben lépett az F1 porondjára egy saját istállóval, ami egészen idén őszik az ő tulajdonában állt. 45 éves működése alatt a gárda hét egyéni és kilenc konstruktőri világbajnoki címet szerzett a sorozatban, mielőtt annak irányítása a Dorilton Capital kezébe került.

Az egykori csapattulajdonost az sem tántorította a száguldó cirkusztól, hogy 1986-ban Franciaországban egy súlyos autóbaleset következtében mozgássérült lett. Csapata legszebb évei csak ezt követően, az 1990-es években jöttek el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: