DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 31. péntek

Formula-1

„Manapság alig izzadnak a pilóták az autóban”

Az 1992-es világbajnok brit exversenyző szerint mostanában úgy néznek ki a pilóták az F1-es futamok végén, mintha épp akkor léptek volna ki egy fodrászszalonból.

részletek

Hamilton: Saját magam vagyok a legnagyobb kritikusom

Rengeteg klasszis pilóta ellen versenyzett már F1-es karrierje során a hatszoros vb-győztes, de úgy érzi, végső soron saját maga a legfőbb ellenfele. Beszélt arról is, miben változott az évek során.

részletek

Steiner: Óriási a kérdőjel, hogy idén egyáltalán lesz-e Formula-1

A koronavírus mindent átírt az elmúlt hetekben, a száguldó cirkusz sem volt kivétel. Az egész világon eluralkodott a járvány, senki nem látja, hol lehet a vége. Günther Steiner is bizonytalan.

részletek

Korábban is töröltek már futamokat az F1-ben

A 2020-as, egyelőre meg sem kezdett szezon eddig a lefújt futamokról szól. A korábbi évtizedekben is történtek már versenytörlések, de egészen más okokból. Járvány miatt még sosem volt erre szükség.

részletek

Komoly gondban lehet az európai szezon is

Hosszas huzavona után végül lefújták az Ausztrál Nagydíjat a koronavírus okozta veszély miatt. Jelenleg a járvány uralkodik a világon és a hónapokkal ezután következő európai szezont is elsöpörheti.

részletek

A Liqui Moly a Formula-1-ben marad

A Liqui Moly meghosszabbítja a Forma 1-es elkötelezettségét, és 2022 végéig szerződést köt a versenysorozattal. A német olaj- és adalékgyártó reklámszalagjai a versenyek felén lesznek láthatók. "Még soha nem kötöttünk meg ilyen médiahatású szponzorációt, mint ez", mondta Ernst Prost, a Liqui Moly ügyvezetője.

részletek

Verstappen és a Honda tartja itt a Red Bullt?

Úgy tűnik, hogy az energiaitalos istálló hosszabb távú sorsa a japán motorszállító és a holland vezérpilóta kezében van. Amennyiben nem sikerül versenyképes autóval előállni, a Red Bull távozhat.

részletek

Mugellót a koronavírus sem érdekli, beugrónak pályázik a Kínai Nagydíj helyére

A Kínában kirobbant koronavírusnak a Formula-1-es nagydíj is áldozatául esett. Pótlása még nem eldöntött ügy, Mugello azonban nagyon szeretne belépni. Pedig Olaszország is a vírus gócpontja lett.

részletek

Régi-új csapatot támogat a Casio az F1-ben

A Casio bejelentette, hogy két évvel meghosszabbította hivatalos támogatói szerződését a Forma 1-ben szereplő Scuderia Alpha Tauri csapattal, korábbi nevén a Scudeira Toro Rosso-val. A japán óragyártó és a versenycsapat közötti együttműködésnek köszönhetően tovább folytatódhat a Casio Edifice órák nemzetközi ismertségének növelése. A szponzori támogatás a „Sebesség és intelligencia” koncepció keretében valósul meg.

részletek

A Formula-1-nek fontosabb a pénz, mint az emberi jogok?

Az NGO emberi jogi szervezet úgy véli, Szaúd-Arábiát egyelőre el kellene felejtenie a száguldó cirkusznak az emberi jogok súlyos megsértése miatt. A háttérben azonban óriási pénzek diktálnak.

részletek

Koronavírus: Törölhetik a Kínai Nagydíjat?

Viharos sebességgel terjed a már eddig is számos halálos áldozatot követelő vírus az ázsiai országban, ezért felmerült, hogy az áprilisi Kínai Nagydíjat idén nem is rendezik meg.

részletek

Alonso minden idők legsokoldalúbb versenyzője?

Fernando Alonso a Dakaron sem csak sétakocsikázást mutat be, a Formula-1-ben, Le Mans-ban és az Indy 500-on is bizonyított már. Sokoldalúsága miatt a spanyol lenne a világ legjobb versenyzője?

részletek