DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Érdekes lesz: Csapatfőnöke leidiótázta Mazepint

Még be sem mutatkozott a Formula-1-ben, máris sokan a fejét követelték balhéi miatt. Érdekes lesz az élet a Haasnál, a tulajdonos ugyanis kikotyogta, mit mondott Mazepinnek közvetlen főnöke.

Nyikita Mazepin tavaly év végén többször is egészen negatív színben tűnt fel a sajtóban. Igaz, ő is tett érte rendesen. Először Bahreinben mutatott be életveszélyes manővereket pozícióvédése közben, amiért járt is neki a büntetés. Aztán év végén a közösségi médiában találkozhattunk egy általa feltöltött videóval, ahol egy mellette ülő fiatal hölgy felsőtestét fogdossa, aki ettől szemmel láthatóan nem volt éppen elragadtatva.

Emiatt óriási össztűz zúdult az orosz pilótára, egészen komoly kritikákat kapott, a legtöbben azt követelték, hogy a Haas menessze a felelőtlen fiatalt. Az amerikai istálló végül „belső ügyként” rendezte az incidenst és úgy vélték, ez éppen elég lecke volt Mazepin számára, hogy ne csináljon többé ilyen meggondolatlanságokat.

Mazepin lesz az új Maldonado, csak erősebb kiadásban?


Csakhogy a Racer magazin interjújából kiderül, hogy az istálló tulajdonosa, Gene Haas kicsit többet is elárult, mi is hangzott el azokon a beszélgetéseken, amit eddig nem kötöttek a nagyközönség orrára. „Természetesen reagáltunk a felvételre, Günther (Steiner) azt mondta, hogy Mazepin egy idióta és nem tehet ilyen dolgokat, ez teljességgel elfogadhatatlan.”

„A közösségi médián keresztül óriási volt a nyomás, rengetegen akarták, hogy vonjuk ki a forgalomból Nyikita Mazepint és rúgjuk ki azért, amit tett. Mi viszont nem éreztük úgy, hogy ez lenne a helyes megoldás” – tette hozzá Haas. Mazepin így maradhatott, de vezetési stílusát ismerve valószínűsíthetjük, nem az utolsó balhéja volt az imént említett incidens.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: