DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mazepin magabiztos: Korábban is legyőztem már Schumachert

Újonc párossal vág neki az idénynek a Haas. A mostanában balhéival elhíresült orosz pilóta nem tud elképzelni olyan forgatókönyvet, hogy másodrangú lenne Mick Schumacher mögött a csapatnál.

Nyikita Mazepin ugyan futamgyőzelmeket aratott tavaly a Formula-2-es bajnokságban, de valós esélye a bajnoki cím megnyerésére nem volt. Mindeközben a Tridenttel versenyző Mick Schumacher ugyan némi szerencsével, de leginkább megbízható, stabil teljesítményének köszönhetően bezsebelte a bajnoki címet.

Idén csapattársakként folytatják a száguldó cirkuszban, mindketten idén mutatkoznak be a Haas-Ferrari színeiben. Az orosz egyáltalán nem tart az F3-ban és az F2-ben is bajnoki címet szerző német csapattárstól, mivel tudatában van annak, hogy korábban többször is legyőzte őt. Erről a FormulaSpy.com hasábjain beszélt.

Hamarosan kiderül, melyik újonc alkalmazkodik hamarabb az új kihíváshoz


„A statisztikák Schumacher mellett szólnak, saját esélyeimet így is abszolút pozitívan látom. Korábban már többször is legyőztem Schumachert, amikor azonos versenyautóban ültünk. Igaz, Mick is számos alkalommal megvert engem ugyanolyan autóval. Úgy vélem, teljesíthető feladat előtt állok. Az nyilvánvaló tény, hogy Mick kiváló versenyző, de képes vagyok legyőzni őt.”

„Rengetegen állítják, hogy csak azért kerülhettem a Formula-1-be, mert édesapám pénze segített a szerződéshez. Nem én vagyok az egyetlen pilóta, akinek az ilyen kritikákkal meg kell birkóznia, de ez különösebben egyébként nem zavar engem. Leginkább azért, mert büszke vagyok a családomra, büszke vagyok édesapámra és a pénzügyeinket nem fogom fel negatív módon.”

„Hogy mi a legfontosabb feladatom? Bizonyítani a Formula-1-ben és ezt meg is fogom tenni” – tekintett előre önbizalommal telve Nyikita Mazepin. Ti hogy látjátok, Mazepin, vagy Schumacher lesz erősebb csapaton belül idén?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: