DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen: Milyen változás?

Az Alfa Romeo finn F1-es pilótája nagyjából így reagált arra, hogy sokak szerint teljesen átalakultak a versenyhétvégék. Ő tavaly is pont ugyanazt csinálta, mint eddig, nem változott itt semmi.

A 2020-as szezon sok szempontból speciális volt a Formula-1-ben is, az egyik ilyen újítás pedig az volt, hogy a pilótáknak online kellett a sajtó rendelkezésére állni. Élőben viszont nem nagyon kellett újságírókkal találkozni, csak a leszervezett eseményeken - ez például egy olyan dolog volt, ami kifejezetten tetszhetett Kimi Raikkönennek...

00120034_451



"Ezt nem tudom" - válaszolta erre a felvetésre a Jégember egy japán portálnak. "A munka mennyisége számomra nem változott, csak eddig személyesen beszéltem az újságírókkal, most pedig a számítógépen. Csak ott ülök harminc percig és válaszolgatok a kérdésekre, szóval ebből a szempontból semmi nem változott. Sokat beszéltek arról, hogy mennyire megváltoztak a hétvégék, de én ezt nem éreztem, eddig is a hotelbe mentem a pályáról és vissza. Akik szerettek étterembe menni, vagy ilyesmi, azokat biztosan érintették a szabályok, de én mindig pont ugyanezeket csinálom."

Az újságíró arról is megkérdezte, hogy mit gondol azokról, akik szerint meglepetés, hogy folytatja az F1-es pályafutását. "Nem nagyon tudom, hogy meglepetésként hatott-e, mert nem érdekelt, hogy hogyan fogadják az emberek a hírt. Számomra rendben van az, hogy mindenki azt gondol, amit akar. Nem volt nagy dráma a megállapodás mögött" - tette hozzá a finn pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: