DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 26. vasárnap
F1

Vettel nem akar tévés szakértő lenni

A Ferrari pilótája a bizonytalan jövőjéről nyilatkozva elárulta, hosszú bakancslistával rendelkezik, de azon nem szerepel a televíziós szakértő pontja. A kérdezést másokra hagyja.

Az idei Formula-1-es szezon egyik nagy kérdése, vajon visszavonul-e a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, vagy a Ferraritól távozva egy másik csapatnál folytatja versenyzői karrierjét. Nyilatkozatai alapján úgy tűnik, egyelőre maga a pilóta sem tud erre választ adni. A múltban többször előfordult már, hogy egy-egy versenyzői visszavonulását követően a mikrofon másik oldalán, kommentátorként vagy szakértőként maradt jelen az F1-ben.

vettel-portre-szocsi1A németek közül az utóbbi években például Timo Glock és Nico Rosberg is ezt az utat járta be, de Vettel nem tervezi követni honfitársait. „Nem tudom elképzelni magam tévés szakértőként. Szeretek beszélni, de nem hiszem, hogy ott jó kezekben lennék” – nyilatkozta a Sky német kiadásának, kifejtve meglátásait a szakmáról. „Szerintem könnyebb válaszolni, mint kérdéseket feltenni és követni a beszélgetés menetét. Nem hiszem, hogy [ez a munka] könnyű lenne, fel kell rá készülni. Idővel talán belejön az ember, nem is tudom.”

Elmondása szerint egyébként is számos terve van az a jövőt illetően, így ha egyszer visszavonul, akkor szinte biztosan teljesen maga mögött hagyja az F1-et. „Hosszú listám van. A Formula-1 mellett semmi másra nincs időm, így a lista egyre hosszabb és hosszabb. Három gyerekem van, így nem könnyű rövidíteni rajta” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: