DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat

Cosworth

Wurz: A riválisoknak nincs parti módjuk

Komoly fontosságúnak és egyedülállónak nevezte az egykori F1-es pilóta a Mercedes különleges motorbeállításait. Az osztrák szerint ez nagyrészt a Cosworth-nek köszönhető. Mi az összefüggés?

részletek

Az Aston Martinnal társulna a Cosworth

Az Aston Martin partnert keres F1-es projektjéhez, a Cosworth pedig kijelentette, szívesen társulna hozzájuk. Három év múlva lehet, hogy egy ütős angol szövetség fog motort szállítani a Red Bullnak.

részletek

Csak ekkor tér vissza a Cosworth

A Formula-1 menedzsmentje jó ideje azon munkálkodik, hogy további gyártókat vonzzon a száguldó cirkuszba. Az egyik név a kalapban a Cosworth, ám visszatérésük nem feltétel nélküli.

részletek

Ezek a motorgyártók érdeklődnek az F1 iránt

Az elmúlt hetekben több neves cég is kifejezte szimpátiáját az új F1-es motorszabályokkal kapcsolatban - összeszedtük, kik csatlakozhatnak a sportághoz 2021-től.

részletek

Két külsős gyártó is támogatja az új F1-es motorszabályt

A vezetők eltökélt szándéka, hogy 2021-től a jelenlegi négy mellé újabb motorgyártókat nyerjenek meg a sportág számára, két független cég pedig úgy véli, az F1 jó úton jár a nemrég bejelentett szabályokkal.

részletek

A Cosworth a visszatérés küszöbén

Rengeteg világbajnoki címet szerzett az F1 hőskorában a Cosworth, de 2013 óta nem láthatjuk a Formula-1-ben. Most nagyon úgy fest, hogy hamarosan ismét a száguldó cirkuszban köszönthetjük a patinás gyárat.

részletek

Az Aston Martin és Cosworth is ott volt a motorgyártók ülésén

Másodszor is találkoztak az F1 motorszállítói, hogy a 2021-es szabályokról egyeztessenek: eddig egyetértés van közöttük. Ahogy legutóbb a Volkswagen, most is részt vettek érdeklődő kívülállók.

részletek

Egyazon gond miatt szenved a Red Bull és a McLaren

Hiába ért el komoly sikereket az elmúlt 10 évben a Red Bull és a McLaren is, évek óta nem tudnak versenyre kelni igazán a legjobbakkal. A két istálló problémái egyazon tőről fakadnak, pedig lenne rá megoldás.

részletek

Retro – Sosem tesztelte, mégis megnyerte

Jim Clark hőstettei számos Retro-cikkre lennének elegendők. A Holland Nagydíj 1967-ben egy volt közülük: ezen a versenyen debütált a Lotus 49 a Cosworth DFV motorral, melyet azonban Clark sosem vezetett.

részletek

Honda helyett Cosworth? Ez merész jóslat

A McLaren számára a motorproblémák megoldását a Cosworth jelentené? Ez meglehetősen merész elképzelés, pedig Jon Wilde motorsport-szakértő úgy érzi, egyáltalán nem kizárt.

részletek

Végül elbukott mindhárom 2010-es újonc csapat

Amikor 2008 végén a Honda, majd egy évre rá másik két gyári csapat, a Toyota és a BMW is bedobta a törölközőt és a pénzügyi válság miatt kilépett a Formula 1-ből, fontos volt, hogy a keletkező űrt megpróbálják új csapatokkal feltölteni.

részletek

TVR - Újra szép lesz

Megérkeztek az első hivatalos információk a független brit autógyártó, a TVR új terveiről.

részletek