DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 31. péntek

COTA

„Soha nem motoroztam ilyen veszélyes pályán!”

Egyöntetűen szólaltak fel a MotoGP-versenyzők az austini pálya huplijai miatt az Amerikai Nagydíj első napját követően: néhányan a futamot is bojkottálnák, másoknak a háta ment tropára.

részletek

Marquez egyik legerősebb versenyét is törölték

A Circuit of the Americas versenypálya Twitteren jelentette be, hogy idén nem látogat el hozzájuk a MotoGP, így már csak legfeljebb három tengerentúli forduló kaphat helyet a naptárban.

részletek

A dolgozókon spórol a COTA

Az F1-es futamot szerintük nem befolyásolja semmi, de most olyan jelentős bevételtől esnek el, hogy megváltak jó néhány emberüktől, másokat pedig csökkentett munkaidőben foglalkoztatnak.

részletek

Austin is halasztva, tovább csúszik a szezonkezdés

Ahogy arra számítani lehetett, a MotoGP szervezői bejelentették, hogy az április elejére kiírt Amerikai Nagydíjat sem tudják megrendezni az eredeti időpontban a koronavírus-járvány miatt.

részletek

Milyen kört lehet menni a COTA-n visszafelé?

Az austini F1-es pálya alapvetően az óramutató járásával ellentétes, de nézzük meg, hogy mi történik, ha a másik irányba indulunk el - úgy sem tűnik rossznak ez a kör.

részletek

Így néz ki egy virtuális kör az austini aszfaltcsíkon

Akinek köszönhetően megismerhetjük a pálya legizgalmasabb, legérdekesebb és legnehezebb pontjait, az az F1 e-bajnokságát nyerő Brendon Leigh.

részletek

Óriási a különbség az IndyCar és az F1 között

Ritkán nyílik alkalom direkt összehasonlításra a tengerentúli sorozat és a száguldó cirkusz között. A köridők és a költségek terén is égbekiáltó a különbség, ezt elemezzük most kicsit mélyebben.

részletek

IndyCar: 18 éves srác nyert Austinban

Történelmi sikert ért el az IndyCar texasi futamán Colton Herta, aki egy vad befutót követően immár a sorozat legfiatalabb győztesének számít. A legjobbkor, az utolsó körökben vette át a vezetést.

részletek

Tavalyhoz képest lassult a McLaren

Miközben a mezőny átlagosan 0,7 másodpercet gyorsult, addig a McLaren és a Williams tavalyi idejéhez képest tizedeket lassult az USA Nagydíj helyszínén. Statisztikák az időmérő alapján.

részletek

Kettőnél több USA Nagydíj az ideális?

Régóta rebesgetik, hogy az Egyesült Államok akár egynél több nagydíjat is rendezhetne évente. A mezőny egyetlen amerikai istállójának vezetője és pilótája kettőt, de akár többet is el tudna képzelni.

részletek

Britney Spears is fellép az USA Nagydíjon

Idén két sztárfellépő koncertezik a versenyhétvégén az USA Nagydíjon: szombaton Bruno Mars, vasárnap Britney Spears nevével igyekeznek több rajongót csábítani a pályára.

részletek

Marquez hatodszor is a COTA királya

Időmérő utáni büntetés ide vagy oda, a Repsol spanyolja már az első körben az élre állt, s végül újabb domináns győzelemmel folytatta texasi veretlenségi sorozatát. Maverick Vinales és Andrea Iannone állhatott még fel a dobogóra, Cal Crutchlow bukásával a vb-vezetést is elvesztette Andrea Doviziosóval szemben.

részletek