DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 2. szombat

Badoer

F1-Archív: A sérült Massa helyén a tesztpilóta... próbálkozik

Jöhet a vezető nélküli biztonsági autó, bemutatkozik Szergej Szirotkin, Badoer nagyon gyenge, tetszik a mezőnynek Valencia, első szezonjára készül a Toyota. Az elmúlt húsz szezon legfontosabb F1-es hírei.

részletek

F1-Archív: Ralf Schumacher áll ki bátyjáért

Montoya Michaelt kritizálta, de saját csapattársa, Ralf intette csendre, Fisichella ideges, Kubica többet várt Schumachertől, Hamilton cáfolja az összeesküvés-elméletet. Május 6. F1-es vonatkozású hírei 2000 óta.

részletek

F1-Archív: Egy holland fiú a McLaren új Hamiltonja

Toto Wolff csatlakozott a Mercedeshez, a Williams bemutatta a hüvelykujjorrot, Baumgartner utalt a Minardinak, Raikkönennek megengedett az autótörés: ezek voltak január 21. F1-es hírei.

részletek

Kubica visszatérése egyáltalán nem rekord

Közel nyolc és fél év kihagyás után érkezik vissza a Formula-1 mezőnyébe Robert Kubica. Óriásit változott azóta a száguldó cirkusz, mégis voltak olyanok többen is, akik ennél többet hagytak ki.

részletek

Három versenyző Kubicánál is többet hagyott ki

Nyolc év szünet után visszatérni a Formula-1-be rendkívüli, de nem példátlan: a közelmúltban a Ferrariba ülő Luca Badoer ennél is nagyobb szünet után került vissza a mezőnybe. A legtöbbet kihagyó tíz versenyző listája.

részletek

F1-es pilóták, akiket elkerült a szerencse

Attól, hogy valaki bekerül a Formula-1-be, a siker még nem érkezik automatikusan. Néha csak a szerencse hiányzik, néha a tehetség is. Gyűjtésünkben az ilyen versenyzőkre fókuszálunk.

részletek

A Mercedesnek német, a Ferrarinak olasz pilóta nem kell

Valamiféle átok ülhet a nemzeti csapatokon a Formula-1-ben, mert az utóbbi évtizedekben Rosberg kivételével a Mercedes német és a Ferrari olasz pilótái mind csúnyán elvéreztek.

részletek

Rekordok, melyekre senki sem áhítozik az F1-ben

Nico Hülkenberg Szingapúrban negatív csúcsot döntött, hiszen övé a legtöbb dobogó nélküli indulás a sportágban - ennek apropóján összeszedtük, melyek a legkevésbé kívánt rekordok a száguldó cirkuszban.

részletek

Méltán Elfeledve: Az utolsó mohikán

A ’70-es évek elejétől 1995-ig alig volt év, hogy ne csatlakozott volna egy gyáraktól független új csapat az F1-hez, aztán ez másfél évtizedre teljesen megszakadt. Az utolsó mohikánnak csak addig volt pénze, amíg rossz volt az autója.

részletek

Legnagyobb riválisának is hiányzik Schumacher

A 48. életévét néhány napja betöltő hétszeres F1-es világbajnok bő három éve szenvedte el súlyos síbalesetét, amely fő ellenfelét, Mika Hakkinent is megviselte: a finn újra szeretné látni a németet.

részletek

Retro - Barrichello szárnyal, Badoer zuhan

Emlékezetes visszatérések fémjelezték a 2009-ben ezen a napon, Valenciában rendezett Európa Nagydíjat, miközben a McLaren egy bokszutcai hibával vette el a győzelmet Lewis Hamiltontól.

részletek

Retro – Diniz a kemencében!

Az 1996-ban épp ezen a napon rendezett Argentin Nagydíj elsősorban nem a verseny, hanem egy brazil pilóta két szoros egymásutánban következő incidense miatt került be az F1 történelemkönyvébe.

részletek