DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

15 szakember és egy utcai Mercedes is Schumacher felépülésén dolgozik

Néhány új információ derült ki Michael Schumacher állapotáról a német Bild révén. Testvére reméli, az orvostudomány fejlődése segíthet rajta.

Tíz éve, hogy megtörtént Michael Schumacher sorsfordító balesete – a pontos évforduló pénteken, december 29-én lesz. Ennek apropóján a német Bild cikksorozatot közöl a hétszeres világbajnokról. Első részében összeszedték, mit tudunk Schumacher jelenlegi állapotáról: újdonságok is szerepelnek a cikkben, apró részletek, de a németet övező hírzárlat ismeretében értékesek.



A Bild szerint a család egy utcai Mercedes-AMG-t is bevetett, hogy segítse a legendás F1-es felépülését. Schumachert megautóztatták az AMG-vel, hogy az ismerős hangok és impulzusok ingereket váltsanak ki belőle.

A lap arról is ír, hogy még mindig 15 szakemberből álló stáb dolgozik Michael Schumacher körül a nap 24 órájában, orvosok, masszőrök és egyéb segítők.

Nyilatkozatmorzsák Michael Schumacherről

Többen beszéltek a német versenyzőről a közelmúltban, ezeket gyűjtjük össze egy csokorba, kezdve a családdal szoros kapcsolatot ápoló Jean Todttal.

„Más életet él, nekem pedig abban a kiváltságban van részem, hogy megoszthatok egyes pillanatokat vele. Sajnos a végzet lesújtott rá tíz évvel ezelőtt. Most már nem az a Michael, akit az F1-ből ismertünk” – mondta a L’Equipe-nek.

Luca Badoer – a Ferrari tesztpilótája a sikerkorszak idejében – arról beszélt, továbbra is csak egy nagyon szűk kör látogathatja Schumachert:

„Csak néhány embernek engedik meg. Corinna dönti el, ki láthatja őt. A család továbbra is szeretne diszkrét maradni, én pedig tiszteletben tartom az akaratukat. Mindezt Michael érdekében teszik” – mondta Badoer a Sunnak.

A hétszeres világbajnok testvére azt sugallja, van remény, a tíz év alatt sokat fejlődő orvosi technológia segíthet.

„Hiányzik a régi idők Michaele. Az élet időnként igazságtalan. Michael nagyon szerencsés volt élete folyamán, aztán megtörtént ez a tragikus baleset. Szerencsére a fejlett orvostudomány sok lehetőséget kínál, azonban semmi sem olyan már, mint régen” – mondta Ralf Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: