DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap

2017

Idén először volt sebezhető a Mercedes

Három évnyi totális dominancia után idén először láthattunk rést a pajzson a gyári Mercedesnél. A korábban érinthetetlen istálló már nem dominál annyira, a Red Bull szerint legyőzhető volt.

részletek

Honda: Büszkék vagyunk az idei fejlődésre

Zsinórban harmadik évadjában sem volt versenyképes a McLaren-Honda formáció a gyenge és folyton lerobbanó erőforrás miatt. A japánok azonban az évközi felzárkózásra igen büszkék.

részletek

McLaren: Vandoorne közel van Alonsóhoz

A McLaren csapatvezetője azt gondolja, hogy a fiatal belga pilóta nagyon sokat fejlődött év közben, és a különbség közte és Alonso között nem feltétlen a valós erőviszonyokat mutatja.

részletek

Év végére kilábalt a katasztrófából a Sauber

A Sauber tudta, mire számíthatnak a tavalyi motorokkal, Marcus Ericsson pedig a csapat problémamegoldó képességét méltatja, amiért kilábaltak a gödörből.

részletek

Ricciardo: Még mindig nehéz eset a Red Bull

A bikák ausztrál pilótája szerint a jövő évi világbajnokság egyik fő esélyese lehet a Red Bull, ha sikerül elkerülnie a tavalyihoz hasonló, nagyon gyenge kezdést. Azt elismeri, nehezen beállítható az autó.

részletek

RS Formula: 2017 utolsó futama

Eljött az idei szezon nyolcadik futama, egyben a 2017-es esztendő utolsó hivatalos ligafutama. A hotlaps alapján Szűcs-Híves-Molnár csatát prognosztizálunk. Valószínűleg a legjobb taktika az lesz, ha a fehér oldalfalú gumikon mennek a srácok, persze időmérőn ez nem lesz nyerő, de a futam hosszú. Vajon e három versenyző közül ki hozza magával a fehér gumikat? Vajon a bajnok Schneider Kristóf mit alkot a versenyen? Eddig nem voltak fényes futamai. Kellemes Ünnepeket kíván az RS Formula!

részletek

Alonso szörnyű, de zseniális szezonja

A megbízhatatlan és lassú McLaren-Hondával is képes volt Fernando Alonso bebizonyítani, hogy még mindig a legjobb pilóták közé tartozik. A kétszeres világbajnok számára igazi, elfecsérelt év volt az idei.

részletek

Az év gyenge pontja: Jolyon Palmer

Kevés olyan istállót találunk a Formula-1-ben, ahol ekkora kontraszt rajzolódott ki az évad során két csapattárs között. Palmer egyáltalán nem ért fel Nico Hülkenberg szintjére.

részletek

Bottas minden évben visszaesik

A csapatfőnökök titkos szavazásán az utóbbi időszakban Valtteri Bottas folyamatosan hátrébb zuhan. A finnt azonban leginkább az érdekli, saját csapatfőnöke hogyan értékelte idei teljesítményét.

részletek

Elnyomják Raikkönent, vagy már nem elég gyors?

Az utóbbi években zömmel kikap az aktuális csapattársaktól Kimi Raikkönen, de ennek csak a finn gyengesége lenne az oka, vagy az istálló eleve vízhordóként tekint a jégemberre?

részletek

Ferrari-analízis 2017

Kiváló téli fejlesztési időszak után a Scuderia és Sebastian Vettel nagyon egymásra talált. Bár a második félév már nem sikerült túl fényesre, az olaszok büszkék lehetnek idei előrelépésükre.

részletek

Amikor az időmérőkön rommá ver a csapattárs

A 2017-es szezonban is láthattunk szoros és abszolút egyértelmű, csapaton belüli párharcokat. Raikkönennek, Vandoorne-nak, Bottasnak fel van adva a lecke jövőre is, Hülkenberg pedig meggyőző volt.

részletek