DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton elárulta sikerei receptjét

Lewis Hamilton egészen kiváló második félévi teljesítményével megszerezte az idei világbajnoki címet. Ezt azonban nem igazán a szerencse számlájára írja, hanem a pályán és azon kívül is sokat tett.

Miután a nyári szünetre úgy mehettek pihenni a pilóták, hogy az összetettben Sebastian Vettel tizennégy pontos előnnyel rendelkezett fő riválisa, Lewis Hamilton előtt, a szakemberek egy késhegyre menő, utolsó futamig tartó, kőkemény csatát vetítettek előre a végső sikerért.

Saját szemünkkel láthattuk, hogy ez végül nem így történt, a Mercedes, de főleg Lewis Hamilton nagyon feltüzelve, hatalmas motivációval és sikeréhséggel érkezett vissza a vakációról és onnantól már nem volt visszaút. Azonnal három győzelemmel indított zsinórban, a brit szerint pedig ez nem volt véletlen.

„Egyszerre feltöltődtem és tanultam is a nyári szünet alatt. Elemeztem, hogyan vezetem az autót és ez kifizetődött. Végiggondoltam, hogy mi ideális az autónak és hogyan kellene versenyeznem, utána pedig konzekvensen így végeztem a munkámat a szezon hátralevő részében” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok.

Hamilton saját maga határozza meg edzéstervét is


„Aki győzni szeretne, mind ki akarja sajtolni az utolsó ezredmásodperceket is az autójából, úgy, ahogy arra senki más nem képes. Ebben vagyok szerintem igazán értékes, gyakran extra potenciált tudok elővarázsolni, kicsit a megszokott határainkon túl kell menni, ugyanakkor egyensúlyban is maradni” – fogalmazott Lewis Hamilton.

„Nem kizárólag azon múlik a siker, hogy gyorsnak kell lenni a pályán. Az állandóság rendkívül fontos, muszáj, hogy az életünk minden egyes apró része a megfelelő helyen legyen. Ezt nehéz elmagyarázni. Az életstílusom is inspirál, szinte az üzemanyagom. Van egy bizonyos energiánk, amit a munkánkba fektetünk, azt időnként fel kell tölteni a mindennapi életben. Fontos az is, hogyan pihen és eszik az ember” – utalt némileg különleges életvitelére a Mercedes pilótája.

Külön edzőm sincs már, vissza akartam térni a gyökereimhez. A Formula-1 előtt sosem volt külön edzőm, saját magam végeztem a szükséges gyakorlatokat” – zárta gondolatait Hamilton.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: