DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda

2013

Brawn: Nem Wolff és Lauda tette bajnokká a Mercedest

A gárda egykori csapatfőnöke 2013-ban nehezen birkózott meg azzal, amikor „nyakába varrták” egykori kollégáit a brackley-i F1-es istállónál, mely közvetve a távozásához vezetett.

részletek

Retro – Dupla pontok a show-ért

Kevés jobban utált szabálya volt a Formula-1-nek, mint a kétszeres pontokat érő szezonzáró, amire csak egyszer került sor a sportág történetében – Bernie Ecclestone koncepcióját ezen a napon tartotta jó ötletnek az FIA.

részletek

Retro – Defektbotrány Silverstone-ban

2013-ban ezen a napon rendezték a Brit Nagydíjat, amelyen a Pirelli minden korábbinál jobban a kritikák kereszttüzébe került: a verseny során nem kevesebb, mint négy pilótának robbant fel a gumija.

részletek

Retro - Vettel-győzelem a tragédia árnyékában

Sebastian Vettel idénybeli harmadik F1-es győzelmével megszilárdította vezető helyét a pontversenyben, a futam után mégsem róla szóltak a híradások, hanem egy szolgálatot teljesítő pályabíró haláláról.

részletek

Perez: Korán kerültem a McLarenhez

A mexikói pilóta kalandja mindössze egy évig tartott a wokingi alakulatnál, de azt most már az érintett is elismeri, hogy túl korán került a nagy lehetőség közelébe a 2013-as F1-es szezonban.

részletek

A McLaren még mindig a 2013-as hibáját nyögi

Ron Dennis szerint a wokingi alakulat akkor követett el óriási hibát, amikor a remekül sikerült 2012-es szezon után teljesen új autót épített az F1-ben. Az elnök továbbra is bízik a Hondában.

részletek

Perez: a McLaren nem volt eléggé alázatos

A mexikói F1-es pilóta nagy reményt fűzött a wokingi kalandhoz, de egy év után, kvázi eredménytelenül távozott a McLarentől - Perez szerint volt csapatánál akkoriban híján voltak az alázatosságnak.

részletek

Elképesztő adósságok a Lotus istállónál

Közzétették nyolc F1-es csapat 2013-as pénzügyi mérlegét: közülük mindössze kettőé lett pozitív, a Lotusé pedig egészen elképesztő nagyságrendű összeget mutat – negatív előjellel...

részletek

HGP 2013 – Egy sikertörténet kezdete

Amikor a 2013-as Magyar Nagydíjon Lewis Hamilton megszerezte első mercedeses győzelmét, talán kevesen hittük volna, hogy milyen folytatás alapjait fektette le ezzel.

részletek

Webber kitálalt: az igazság a Multi 21-ről

Önéletrajzi könyvében Mark Webber elárulta, hogy az „arrogáns” Vettel ügyvédeit is bevonta a Multi 21-botrányba, melynek közvetlen szerepe volt azon döntésében, hogy elhagyja az F1-et 2013 végén.

részletek

Kártérítést követel de Villota családja

A héten zárult le a a brit Health and Safety Executive vizsgálata, de erre válaszul az elhunyt pilótanő családja kihangsúlyozta: előttük még nem tisztázódtak a baleset körülményei, és kártérítést követelnek.

részletek

Retro – Otthon búcsúzott „a kis brazil”

Csak Schumacher és Raikkönen vezette nála többször a Ferrarit az F1-ben, együtt töltött éveik során több versenyt nyert, mint Raikkönen, 2008-ban kis híján világbajnok lett. 2013-ban ezen a napon köszönt el a Scuderiától Felipe Massa.

részletek