DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Perez: a McLaren nem volt eléggé alázatos

A mexikói F1-es pilóta nagy reményt fűzött a wokingi kalandhoz, de egy év után, kvázi eredménytelenül távozott a McLarentől - Perez szerint volt csapatánál akkoriban híján voltak az alázatosságnak.

Sergio Perezt meggyőző 2012-es teljesítménye miatt igazolta le Lewis Hamilton helyére a McLaren, de egyik fél sem volt túlzottan elégedett a frigy felbontása után. A mexikói egész évben szenvedett, legjobbja egy ötödik hely volt Indiában - holott egy évvel azelőtt ugyanez a gárda még a világbajnoki címért küzdött. A Force India pilótája a spanyol Movistarnak adott nyilatkozatában vetette össze azt az időszakot a McLaren jelenlegi helyzetével.



„Katasztrófa volt” - mondta a mexikói. „Az autó következetlen volt, nagyon nehezen tudtuk megjósolni, hogy mi lesz az előttünk álló edzésen, vagy akárcsak a következő kanyarban. Ez volt az egyik legrosszabb autó, amelyet valaha vezettem, efelől semmi kétség. Úgy kezdődött a szezon, hogy jó autónk van, de aztán minden megváltozott. Nagyon magasak voltak az elvárások, de a negyedik versenytől már azt mondogatták, hogy visszatérnek a régi autóhoz, mert a számok azt mutatták, hogy az újjal nem fogunk versenyt nyerni. Amikor bejutottunk a Q3-ba, még mindig azt hitték, hogy győzhetünk - akkor eléggé hiányzott az alázat a McLarenből.”

Most, hogy a csapat a mezőny végén tanyázik, Perez szavainak komoly igazságtartalma van, hiszen az évad feléig bőszen hitték a Woking-Tokió-tengyen, hogy szezon végén már dobogós helyezésekért fognak küzdeni. „Nehéz megmondani, hogy mi történik velük, de természetesen szomorú látni egy ilyen nagy múltú csapat szenvedését. Drasztikus változásokat kell hozniuk a fejlődés érdekében, mert szerintem az autó és a motor is nagyon rossz - a pilóták képességeit ugyanis nem lehet megkérdőjelezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: