DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd

2012

Grosjean pszichológusért kiáltott 2012-ben

Három évvel ezelőtt Romain Grosjean rajtbaleseteiről volt hírhedt a mezőnyben, de a francia F1-es pilóta azóta pszichológushoz jár, ami a teljesítményén is észrevehető.

részletek

Melyik volt Alonso legnagyobb versenye?

A kétszeres F1-es bajnok Fernando Alonsót 34. születésnapján legnagyobb futamaival köszöntjük, melyek közül nektek kell kiválasztani a legemlékezetesebbet. Öt megnyert és egy elbukott verseny.

részletek

HGP 2012 - Hamilton visszaveri a Lotusokat

Michael Schumacher utolsó megjelenése a Hungaroringen a német karrierjének egyik legrosszabb versenyét eredményezte, mialatt Lewis Hamilton ismét bizonyította, hogy mennyire jól is érzi a magyar pályát.

részletek

Maldonado 2012-es győzelméből merít erőt

A venezuelai az utóbbi évek legnagyobb meglepetéseként sikerült diadalmaskodnia az F1-es Spanyol Nagydíjon három évvel ezelőtt - szerinte most nagy szükség van rá, hogy erőt merítsen belőle.

részletek

Így nőtt be Grosjean feje lágya

A Lotus pilótája 2012-es szezonjára, első teljes évére emlékezett vissza, amikor a mezőny bajkeverőjeként ismerték – elmondása szerint a korai sikerekkel nem tudott megbirkózni.

részletek

Retro - Rosberg „nem rossz” első pole-ja

2012-ben ezen a napon rendezték a Kínai Nagydíj időmérő edzését, ami mérföldkövet jelentett Nico Rosberg és az F1-be visszatérő Mercedes számára - kiváltva Michael Schumacher elismerését.

részletek

Grosjean szerint az idei a legrosszabb éve

Noha 2012-ben többször keveredett első körös balesetbe, és el is tiltották, Grosjean úgy véli, hogy az idén szenvedett a legtöbbet még a pontszerzésre is alig alkalmas autójával.

részletek

Korrupciós eljárás Valencia ellen

Az F1-es Európai Nagydíj helyszínének otthont adó pálya sosem volt túl népszerű, két évvel az utolsó verseny után pedig a spanyol ügyészség is vizsgálatot indított a nagydíj főbb közreműködői ellen.

részletek

A nap, amikor isten összehozta a Mercedest és Hamilton

Niki Lauda ma már mosolyogva emlékszik vissza arra a napra, amikor sikerült átcsábítania Lewis Hamiltont a Mercedeshez. Pedig koránt sem volt egyszerű, és még felsőbbrendű beavatkozásra is szükség volt hozzá.

részletek

Retro - Dráma felsőfokon, Vettel a legnagyobbak között!

Túlzás lenne azt állítani, hogy a 2012-es év utolsó versenye minden idők legpöpecebb szezonzárója volt, hiszen például nem láttunk utolsó körös drámát, de annál inkább esőt, baleseteket, és egy nagyszerű felzárkózást, ami világbajnoki címet ért.

részletek

Retro – Grosjean letarolja az élmezőnyt

Épp ezen a napon történt az elmúlt időszak egyik legnagyobb Formula-1-es balesete, melynek következtében az elmúlt két évtizedben példátlan módon el is tiltottak egy pilótát.

részletek