DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Grosjean szerint az idei a legrosszabb éve

Noha 2012-ben többször keveredett első körös balesetbe, és el is tiltották, Grosjean úgy véli, hogy az idén szenvedett a legtöbbet még a pontszerzésre is alig alkalmas autójával.

Tavaly még dobogós helyekért harcolt, 2014-ben viszont sokszor a pontszerzés is álomnak tűnt – Romain Grosejean nagyon nehéz szezonon van túl, és az RMC Sportnak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy nagyon megviselték az idei problémák. „Mentálisan ez volt a legnehezebb év karrierem során” – mondta a francia annak ellenére, hogy a 2012-es ámokfutása miatt pszichológushoz kellett fordulnia.

„Akkor egyértelmű volt, hogy az én hibáimból történtek azok a balesetek, de ebben az évben sokkal jobb teljesítményt nyújtottam, de mégsem volt látható az autónk miatt. Ez volt az első szezon, amit a csapat vezéreként futhattam, így megpróbáltam mindenkit a megfelelő irányba terelni, de nagyon sok energiát emésztett fel.”



Annak ellenére, hogy többször is utalt arra, hogy máshol keresi meg a napi betevőt a következő szezontól, meghosszabbította szerződését a Lotusszal, és reméli, hogy a 2015-ös autó már jobban fog sikerülni. „Nehéz mit mondani az első teszt előtt, mert év elején is jónak tűnt a kocsi, aztán három kör után nyilvánvalóvá vált, hogy mégsem az.  Most már tudjuk, hogy a Mercedes motorja fejlettebb, hatékonyabb, és könnyebb is használni, ez pedig segít abban, hogy a Renault-t fejleszteni tudjuk.”

 „Nagyon szeretnék ismét pezsgőzni a pódiumon, de a következő év már alapból kellemes lesz, hiszen a májusra második gyermekünket várjuk a feleségemmel” – tette hozzá Grosjean, aki szerint a számok egyértelművé teszik, hogy jobb teljesítményt nyújtott csapattársánál, Pastor Maldonadónál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: