DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek

1994

Retro – Keserű ébredés az imolai sokkhatásból

A tragikus 1994-es F1-es szezon ötödik versenyét, az elsőt Imola után abban az évben ezen a napon rendezték – a sokkból ébredező királykategóriát azonban már a hétvége kezdetén egy újabb borzalmas eset rázta meg.

részletek

Ayrton Senna utolsó interjúja

A tragikus imolai F1-es hétvége után két évtizednek kellett eltelnie, mire a világ megismerhette Ayrton Senna utolsó interjúját, melyet két órával halála előtt adott a brazil legenda.

részletek

Ayrton Sennára emlékezik ma a világ

Huszonegy éve már, hogy az F1 elveszítette története egyik legnagyobb alakját, Ayrton Sennát. Ahogy minden év májusának első napján, ma is őrá emlékezik a motorsport világa...

részletek

Imola – In memoriam Roland Ratzenberger

A közelgő bajra Rubens Barrichello balesete már figyelmeztetett, de senki sem tudta elképzelni, mi vár az F1-re az imolai hétvégén. Aztán másnap bekövetkezett az elképzelhetetlen: Roland Ratzenberger nem élte túl első vezetőszárnyának leszakadását.

részletek

Roland Ratzenberger sírjánál

Több mint egy évtizeddel ezelőtt jelent meg az Autósport és Formula Magazinban kollégánk cikke egy emlékezetes látogatásról a ma 22 éve elhunyt Roland Ratzenberger sírjánál és szüleinél.

részletek

Retro – Vihar előtti csend az elfeledett pályán

Az imolai fekete hétvége előtti utolsó F1-es futamot egy 3500 fős kisváros pályáján, az aidai TI Circuiten rendezték – Senna egy kanyarig jutott, Schumacher duplázott, villoghattak a kiscsapatok.

részletek

HGP 1994 – A Mester első magyarországi sikere

A Senna halála utáni első hungaroringi F1-es futamot az a Michael Schumacher nyerte meg, akiről nem sokkal korábban az sem volt biztos, hogy rajthoz állhat. Balesettel kezdtünk, sok kieséssel zártunk.

részletek

Szám szerint: Változatos Formula-1-es idények

Ma a változatos F1-es szezonokkal foglalkozunk: ennek egy lehetséges mérőszámát jelenti az, hogy hány pilóta állhatott dobogóra az idény versenyein. Az elmúlt években mindkét végletre volt példa.

részletek

Retro – A második legemlékezetesebb ütközés

Senna és Prost 89-es suzukai összetalálkozását nem lehet felülmúlni: de Michael Schumachernek is sikerült maradandót alkotnia a kormánymozdulattal, amely egyben első F1-es bajnoki címét jelentette.

részletek

Retro – Schumacher eltiltását tölti...

1994-et sajnálatos módon tragédiák és botrányok tették emlékezetessé. Utóbbiak sora odáig vezetett, hogy az Olasz Nagydíjon hogy nem vehetett részt a világbajnokság éllovasa, Michael Schumacher.

részletek