DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd

1994

Amit Senna már nem érhetett meg - 1994-es Spanyol Nagydíj, virtuálisan

Az utóbbi évek Codemasters-játékai közül az F1 2014 bizonyult a legjobbnak, melyre számtalan átirat készült: közöttük 1994-es is, ahol Ayrton Senna Williams Renault-ját is meghajthatjuk.

részletek

Retro – Profi az amatőrök közt

Nagy ígéretnek indult, de egy óriási baleset derékba törte karrierjét – az F1 aztán már nem ment neki (előtte se nagyon), GT-ben viszont a csúcsra ért, később pedig ő volt a legprofibb amatőr Le Mans-ban.

részletek

Retro – Aki egyszerűen nem volt elég jó

F1, Le Mans, IndyCar – mi másra vágyhat egy autóversenyző? Például arra, hogy legalább némi sikert elérjen, s a negyvenen túl ne még mindig utánpótlás-eredményeit villogtassa… Mai hősünknek utóbbi nem adatott meg.

részletek

Retro – A Formula-1 legsötétebb napja

Az 1994-es San Marinó-i Nagydíj az F1 történetének legtragikusabb hétvégéjeként vonult be a történelembe: Ratzenberger szombati halála után a sportág egyik legnagyobbja is távozott az élők sorából.

részletek

Retro – Imola első áldozata

A bajra Rubens Barrichello pénteki balesete már figyelmeztetett, aztán másnap bekövetkezett az elképzelhetetlen: Roland Ratzenberger nem élte túl első vezetőszárnyának leszakadását. 1994, Imola.

részletek

Barrichello: Nem emlékszem Ayrton temetésére

Bár maga is a koporsóvivők volt, nem emlékszik példaképe temetésére a brazil klasszis, aki egyúttal azt is felidézte, milyen érzésekkel ült ismét F1-es autóba az imolai fekete hétvégét követően.

részletek

Retro – Schumacher megindul a vb-címért

1994 az egyik legtragikusabb és legellentmondásosabb szezonként vonult be az F1 történelmébe. A brazíliai idénynyitó azonban egy négyes balesetről és egy német csillag sikeréről maradt emlékezetes.

részletek

Retro – Alulfizetett világbajnok

1994-ben ezen a napon az egyik legizgalmasabb s legtragikusabb F1-es szezon végjátékára készülve az egyik bajnokesélyes a sajtó előtt támadta csapatát, akik partnerének versenyenként 50-szer annyit fizettek, mint neki.

részletek

Retro – Schumacher, Hill és a számolgatás

Az 1994-ben ezen a napon rendezett Japán Nagydíj nem csak az özönvízszerű esőről és az általa kiváltott balesetekről marad emlékezetes, hanem arról is, hogy a pályán látott sorrend nem a valós állást tükrözte.

részletek

Retro – Schumacher a csúcson tért vissza

Természetesen nem az F1-es legenda 2010-es nagy visszatéréséről van szó, hanem egy jóval régebbi történetről: kétfutamos eltiltását követően tett nagy lépést a bajnoki cím felé a német.

részletek

Új információk derültek ki Senna temetéséről

A háromszoros F1-es bajnok brazil pilóta koporsóját eredetileg Alain Prost és Jackie Stewart vitte volna legelöl, de Senna ügynöke változtatást kért - derült ki egy új dokumentumfilmből.

részletek

"Ayrton pillanatok alatt más ember lett"

Alain Prost érzelmes nyilatkozatot adott egykori F1-es riválisa utolsó hónapjairól, és elárulta azt is, hogy Sennának felajánlotta jövőbeni csapata egyik ülését is.

részletek