DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

„Az F1 növekvő népszerűsége a Netflix érdeme”

Az elmúlt hétvégén Miamiban is bemutatkozott az F1, és a borsos jegyárak ellenére telt ház fogadta a száguldó cirkuszt Floridában. A Kanadai Nagydíj promótere szerint ez a Netflixnek köszönhető.

Francois Dumontier nevével az elmúlt években sajnos leginkább a Covid-járvány okozta nagydíjtörlések kapcsán találkozhattunk, idén nyáron azonban – 2019 után – újból megrendezik a Kanadai Nagydíjat, ahol Miamihoz hasonlóan teltházra számít Dumontier.

„Nem tartottam helyénvalónak a tényt, hogy egész Észak-Amerikát kizárólag Montreal képviselte korábban az F1-es versenynaptárban, de jövőre már négy futamunk is lesz: Miami, Montreal, Austin és Las Vegas” – idézi Dumontier-t a Le Journal Montreal.



„Ez négy különböző piac, amik nem vesznek el egymástól semmit, viszont hónapokig beszédtémát szolgáltathatnak” – folytatta a kanadai. A Miami Nagydíj annak ellenére is teltházas volt, hogy nem voltak épp olcsók a jegyek, így Dumontier arra számít, hogy a Kanadai Nagydíjra is elkel az összes tikett.

„Amire nem számítottam, az az, hogy a mi rendszerünkön keresztül nagyjából ugyanannyi jegyet adtunk el eddig, mint a különböző jegyirodák, ez pedig itt Amerikában bizonyára a Netflixnek köszönhető, úgy számoljuk, nagyjából 30%-kal megdobja a sorozat az eladásainkat ami főleg a nők és gyerekek körében figyelhető meg.”

„Betekintést engednek a színfalak mögé, sokszor a pilóták magánéletébe, ez pedig lelkesebbé tette a nézőket. Biztos vagyok benne, hogy Bernie Ecclestone sosem adta volna áldását egy ilyen dologra, így ez a Liberty Mediának köszönhető, akik rájöttek, hogy a Drive to Survive jó reklám lehet a sportnak, most pedig még a legvadabb becsléseket is túlszárnyaljuk. Nagyszerű időket él most meg az F1, ebből pedig a többi amerikai pályához hasonlóan Montreal is profitál majd.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: