DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Mivel foglalkozna Perez, ha nem az F1-ben versenyezne?

Sergio Perez elárulta, milyen életet élne, ha nem a Formula-1-es pályák aszfaltját koptatná. Egy valamiben egészen biztos a mexikói: más szakmákban is az adrenalint keresné.

Ugye mind megszoktuk már a Formula-1-es pilótákat overallban és bukósisakban? Arra talán nem is gondolunk, hogy kedvenceink élete egészen máshogy is alakulhatott volna, ha nem a motorsportot jelölik ki életútjukként. De mi lett volna, ha mégsem erre a pályára lépnek? A Red Bull mexikói pilótája most választ adott a kérdésre.

Perez hatévesen kezdett gokartozni, majd hazájában, Mexikóban elért sikerei után – mindössze 15 évesen – Európába költözött, hogy megalapozza F1-es karrierjét. A Formula BMW-ből indulva, át a brit F3-on és a GP2-n végül sikerült eljutni a királykategóriába.

2010-ben másodikként végzett a GP2-ben, majd az F1-ben kapott lehetőséget, a Saubernél. Ezt követően a McLarenhez szerződött, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Végül állandó otthonra talált a Force India (majd Racing Point) csapatnál, és egészen 2019-ig náluk versenyzett, amíg a Red Bull le nem szerződtette.



A mexikói a The Edge podcastban elárulta, mielőtt autósportos karrierje beindult, a jogi pálya és a banki szektor lehetőségei lebegtek a szeme előtt. Úgy véli, valószínűleg ügyvéd vagy bankár lett volna, ha élete nem úgy alakul, ahogyan tervezte. Az indok: szerinte ezek a munkák nagyjából a versenyzéssel azonos adrenalinszinten működnek jól. „Hasonlítanak ahhoz, amit életünk minden napján megélünk” – fogalmazott Perez. „Nagyon szeretem az adrenalint, ezek a munkák pedig megadják azt.”

Mint mondta, szívesen lenne olyan ügyvéd, aki a sportolókat segíti a szerződéskötésben, vagyis úgynevezett menedzser. „Nagyon szeretem azt az életet, aminek köze van a sporthoz. Jó ezzel együtt élni, ebben gondolkodni, mindig agyalni, hogyan lehetsz jobb és jobb” – tette hozzá Perez.

A red bullost arról is megkérdezték, szeretné-e, hogy gyermekei is kövessék őt és a motorsport világában érvényesüljenek. Perez biztosra veszi, bármilyen utat választanak is a kicsik, ő teljes mértékben támogatni fogja őket. „Ez egy nagyon kemény pálya. Hogy feljuss a sportág legmagasabb szintjére, a csúcsra, azért nagyon sokat kell dolgozni. Ha a gyermekeim hajlandóak mindent beleadni és már fiatalon profivá válnak, sikeresek lesznek, az boldoggá fog tenni engem és támogatom majd őket. Nekem mindenem megvolt gyermekként, élvezhettem a szüleim támogatását. Én is szeretnék mindent megtenni a gyermekeimért” – hangsúlyozta.

Leszögezte, számára teljesen mindegy, hogy F1-es pilóták vagy ügyvédek lesznek-e, drukkol nekik azért, hogy a legjobbak legyenek, a legjobbjukat adják. Egyértelművé tette, mindig mellettük fog állni. „Ha nincs meg a tehetségük ahhoz, hogy a legjobbá váljanak, akkor is nagyon fontos, hogy meggyőződjenek róla, mindent beleadtak. Számomra ez a legfontosabb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: