DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Kinek hány követője van az Instagramon?

Természetesen ebben is Lewis Hamilton a toronymagas listavezető, de vajon mi a helyzet a többi élversenyzővel és a sereghajtókkal? Újabb látványos grafikán rangsoroltuk az F1-es mezőnyt.

Korunk szellemének megfelelően természetesen szinte az összes Formula-1-es versenyző jelen van a közösségi oldalakon – azért csak szinte, mert a jelenlegi mezőnyből egyedüliként Sebastian Vettelnek nincs saját fiókja egyik népszerű platformon sem. Az alábbi grafikán az Instagram-követők száma alapján állítottuk sorba a pilótákat (fontos kiemelni, hogy a tanulmány, amely alapján dolgozunk, néhány héttel korábbi adatokat vett figyelembe).

instagram-kovetok-f1-grafika



A listavezető nem meglepő módon Lewis Hamilton, az viszont már váratlanabb lehet, hogy mekkora fölénnyel rendelkezik versenytársaihoz képest: 22 millió rajongójával csaknem ötszörös követőtáborral rendelkezik, mint a hozzá legközelebb kerülő Charles Leclerc és Daniel Ricciardo. Utóbbi párostól nincs sokkal elmaradva Hamilton idei vb-riválisa, Max Verstappen, akinek 4,6 millióan követik az Instagram-oldalát.

Ami még meglepő lehet, az az általában legnépszerűbbnek tartott Kimi Raikkönen viszonylag gyenge szereplése – igaz, a 2,3 milliós értékbe belejátszik, hogy a finn csak néhány éve „szállt be az internetbe”. A mezőny vége a versenypályákhoz hasonlóan itt is tetemes hátrányban van: Nyikita Mazepin nagyságrendileg 200 ezer követővel rendelkezik.

A forrásként használt tanulmány egyébként arra is kitér, hogy vélhetően mennyit kereshetnek a versenyzők egy-egy Instagram-poszttal – erről itt írtunk korábban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: