DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Andretti: Hamilton „harca” képmutató

A hastzoros világbajnok meglehetősen aktívan demonstrál a „Black Lives Matter” elnevezésű megmozdulás mellett mind a pályán, mind azon kívül. Mario Andretti szerint azonban eltúlozza a dolgokat.

A Formula-1 szezonnyitója előtt érdekfeszítő téma volt, hogy Lewis Hamilton kezdeményezésére mindenki letérdel-e majd a rajtrácson a „Black Lives Matter” mozgalom támogatásának jegyében, azonban a pilóták között végül nem született egyezség, így végül többen is állva maradtak.

Korábban Kimi Raikkönen kérdőjelezte meg azok beszámíthatóságát, akik azon kapják fel a vizet, hogy egy F1-es verseny előtt letérdelnek-e vagy sem a pilóták. Most az F1 legutóbbi amerikai világbajnoka, Mario Andretti szállt szembe Lewis Hamiltonnal.



 „Rendkívüli módon nagyra becsülöm Lewist, de nem értem, miért kell harcossá, aktivistává válnia?” – tette fel a kérdést az El Mercurio nevű chilei újságnak Andretti. „Mindig is elfogadák és óriási tisztelet övezi szerte a világon, de úgy érzem, amit most csinál, az egy kicsit képmutató.”

 „Véleményem szerint egy olyan problémát próbál felfújni, amely valójában nem is létezik. Azzal, hogy feketére festik az autót, nem tudom, mit szeretnének elérni. Találkoztam már megannyi különféle régióból érkező pilótával, különböző versenyeken, és mindig tárt karokkal üdvözöltem őket.”

„A motorsportban senkit sem érdekel a bőröd színe. Minden célodat azzal tudod elérni, ha megmutatod, mit tudsz a pályán és folyamatosan szállítod az eredményeket, és ez mindenkire egyformán igaz” – mondta Mario Andretti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: