DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Hamilton félmillió dollárt adományoz az ausztráliai tűzvész gondjainak enyhítésére

Megszokhattuk már Lewis Hamiltontól, hogy nemcsak remek pilóta, de érző szívű ember is. Mélyen érinti az ausztrál katasztrófa és elhatározta, nem csak szavakban segít a bajba jutottakon.

Ausztrál pilótaként, nem meglepő módon Daniel Ricciardo szólalt meg először Ausztrália történetének eddigi legsúlyosabb tűzvésze kapcsán. A hétszeres futamgyőztes elárverezi versenyzői overallját, hogy annak bevételéből segítse azokat a szervezeteket, amelyek igyekeznek segíteni a katasztrófa áldozatait.

Lewis Hamilton is megmozdult az ügyben, ő 384.000 fonttal segít ugyanezen célból. Az instagramon taglalta is, mennyire megrázta a jelentős anyagi kárral járó (több, mint kétezer ház vált a lángok martalékává) huszonnégy ember és hihetetlen számú állat életét követelő katasztrófa.

„Mélyen megráz a tudat, hogy több mint egymilliárd állat halt kínhalált, nem saját hibájukból. Részemről az állatok szeretete sosem volt titok, most sajnos nem tudtam segíteni ezeken a védtelen élőlényeken. Ráadásul néhány különleges faj egészen közel került így a végleges kipusztuláshoz” – írta a közösségi médiában Lewis Hamilton.

Ausztrália szörnyű heteket kénytelen megélni


„Elég szerencsés vagyok ahhoz, hogy gyakran eljuthassak Ausztráliába, így közvetlenül ismerem, mennyire gyönyörű országról is van szó. Harcoljunk Ausztráliáért! Több olyan emberrel is beszélgettem a napokban, akik a lelküket kidolgozzák most a mentési munkálatokban. Csak elismerni tudom kemény munkájukat."

„Most már tényleg végig kéne gondolni mindenkinek, mit is teszünk saját bolygónkkal. Próbáljunk együtt egyre több apró változást hozni és erre buzdítsuk családunkat is, ezzel hátha elősegíthetjük, hogy végre a jó irányba haladjanak a dolgok. 500 ezer dollárt adományozok a Wireswildliferescue, a Wwf-Australia és a helyi tűzoltó szervezeteknek. Csatlakozzon hozzánk az is, aki bármilyen összeggel be tud szállni, minden kis pluszpénz számíthat” – fogalmazott Hamilton.

A Red Bull-Honda már az új évadot várja, ahol könnyen lehet, hogy ők lesznek az erősorrend tetején, Hamilton gondolatait azonban még a jelek szerint egyáltalán nem ez köti le, hanem a természetvédelem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: