DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Ricciardo adományt gyűjt az ausztráliai tűzvész károsultjainak

Daniel Ricciardo hamarosan árverésre bocsátja versenyzői ovarallját, a befolyt összegből pedig az ausztráliai erdőtüzek áldozatain és a hozzátartozókon szeretne segíteni. Mindenkit adományozásra biztat.

Sajnálatos módon már több, mint 8,4 millió hektár égett le Új Dél-Wales, Queensland, Victoria, Tasmania, Dél-Ausztrália és Nyugat-Ausztrália területein, miközben a bozóttüzek utat törtek maguknak az egész országban, ahol perzselő forróság tapasztalható az elmúlt időszakban.

A Formula-1-es mezőny egyetlen ausztrál pilótájaként Daniel Ricciardo is akcióba lendült, aki már saját maga is küldött pénzt különböző szervezeteknek, illetve elmondta az Instagramon, hogy nemsokára egy általa viselt versenyzői ovarallt bocsájt majd árverésre, a befolyt összeget pedig az áldozatok és a vadvilág megsegítésére fordítja.

Anthony Hearsey képe az ausztrál tűzvészről a NASA adatai alapján


„Ausztrália most szenved. Nagyon erős és kétségbeejtő tűzvész pusztít, így aki képes rá, hogy adományozzon, kérem, tegye meg! Biztosan van még megannyi opció, de én az Ausztrál Vöröskeresztnek és a WIRES nevű vadon élő állatok mentésével foglalkozó szervezetnek küldtem pénzt, és kérem, ha módjukban áll, tegyenek így önök is” – kérte Ricciardo az Instagramon.

„Itt az overallom, amivel rajthoz fogok majd állni az ez évi Ausztrál Nagydíjon. Aláírom, aztán árverésre bocsájtom, a teljes befolyó összeget pedig ennek a két segélyszervezetnek fogom átutalni. A napokban további részletekkel jelentkezem. Gondolatban együtt vagyok azokkal, akik szenvednek ezekben a nehéz időkben. Cselekedjünk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: