DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Az F1-es sztárok is követték az olimpiát

Véget értek a riói nyári játékok, melyek a fél világ figyelmét lekötötték – a Formula-1 nagy nevei sem kivételek ez alól, mint közösségi oldalaik tanúsítják. Megmutatjuk, mely sportágakat kísérték leginkább figyelemmel, kiknek örültek igazán.

Mint a közösségi médiában általában, az élen Lewis Hamilton jár, ő volt a legaktívabb az olimpiával kapcsolatos posztokat illetően. Nagy-Britannia eddig 27 aranyérmet szerzett, de a háromszoros F1-es bajnok két honfitársára legbüszkébb: a 10 000 méteren aranyat nyerő „legendás” Mo Farah, és a „vadállat mód”-ban címet védő Andy Murray teniszes sikeréhez gratulált külön.

Hamilton a jamaikai Usain Boltnak és brazil csapattal labdarúgásban győztes Neymarnak is elismerését küldte. Utóbbi esetben ezt írta a képhez: „Nagy áldás testvéremnek. 100 % Jézus.” 

Nem meglepő, hogy Jenson Button a triatlont követte leginkább szemmel, amelyet ő is űz, közösségi oldalán a Brownlee testvéreknek gratulált, akik a férfiak versenyét első és második helyen fejezték be.

Nico Hülkenberg hazájának sportolói 17-szer győzedelmeskedtek, ő mégis két ezüstérmesnek üzent, Angelique Kerbernek női egyes teniszben, és a német csapatnak a lovastusában elért második helyért. A német tévesen a „#Rio 2015” hashtaget használta.

Romain Grosjean a negyeddöntőben kieső francia kosárcsapat miatt szomorkodott. 

Carlos Sainz honfitársai, Mireia Belmonte (úszás, női 200 m pillangó), Rafael Nadal (tenisz, férfi páros) és Carolina Marin (tollaslabda, női egyéni) aranyérmeihez gratulált.

A Williams pilótái, Valtteri Bottas és Felipe Massa a helyszínről nézték a riói játékokat. Massa szinte minden jól szereplő honfitársának szánt egy posztot, utoljára a futballválogatott sikeréről töltött fel képet: „Már hosszú ideje megérdemeltétek! Aranyak vagyunk!” – írta mellé feliratként.

Daniel Ricciardo sok szerencsét kívánt hazája sportolóinak a játékok kezdetén, de a 8 számban nyerő ausztrálokról később nem tett külön említést.

Fernando Alonso és Nico Rosberg közösségi oldalait is felkutattuk, de őket nem érdekelte az olimpia annyira, hogy posztoljanak róla: a spanyol Instagramján múzeumával, gokartpályájával és tengerbe ugrásával találkozhatunk a frissebb tartalmak között, míg Rosberg kevésbé volt aktív, feleségével és edzés közben láthatjuk.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: